A.S. Pushkin Devlet Rus dili Üniversitesi Rus dili öğretim, profesyonel eğitim kadrosunu hazırlanma ve Rusça yabancı dili olarak öğretme teknikleri tasarlama konusunda büyük bir tecrübesi olan bir devlet enstitüsüdür. Aynı zamanda kurum hem Rus hem dünyanın her köşesinden yabancı öğrencilerine eğitim veren benzersiz bir devlet okuludur.

Yüksek eğitim kurumların kalite reytinginde dört yıl boyunca liderliği ve aynı zamanda da Rusya’nın 10 en iyi devlet yüksek okullarının biri olarak yerini korumaktadır.  Üniversitenin profesör ve öğretmen kadrosu aralarında dünya tanınmış isimleri olan son derece nitelikli uzmanlar mevcuttur.

Üniversite’nin eğitim programlarında geniş bir seçenek sunar: yabancı vatandaşları için hazırlık sınıfı, ön lisans, yüksek lisans, lisansüstü, derece yükseltme, profesyonel ek meslek eğitimi, yabancılar için Rusça dili öğretimi. Pushkin Üniversitesi Rusça dili Öğretmenler Rus Birliği ve Uluslararası Rusça dil ve Edebiyat Öğretmenlerin Derneği’nin üyesidir ve içinde aynı zamanda ‘Yurtdışında Rusça dili’ dergisinin editörlüğü bulunmaktadır.

İhaleyi kazanan ve Pushkin Üniversitesi’nin partneri olan kurum bulunduğu ülkenin Rusça dil eğitiminin Temel Merkezi ve aynı zamanda 2013 yılında Rusya Federasyonu Yönetimi'nin bünyesinde kurulan Rusça Dilinin Konseyinin Rus dilinin tanıtım programının koordinasyon Merkezine dönüyor.

Rusça Öğrenim Merkezi'nin avantajları:

• Merkezin öğretmenleri her sene Pushkin Üniversite’ninde Rusça dilini yabancı dil olarak öğreten uzmanlarından eğitim ve Rusça dil öğretmenliğinin derece yükseltme kursunu görmekteler ve böylece onlar da Rusça'yı yabancı dil olarak öğretmeye hakkını kazanmış oluyorlar.

• Pushkin Rus dili öğrenim Üniversite’nin bünyesinde olan Rusça dil Merkezi uluslararası dil öğrenim sınıflandırmasında kabul edilen altı seviyde dil öğrenmeye (A1-C2), aynı zamanda internet üzerinde dil seviye test etme ve Devlet diplomasını alma fırsatını verir.

• Rus Dil Merkezinde dil testi ve göç politikasına destek programları mevcuttur. Rus vatandaşlığını kazanmak isteyenler, çalışma izni/patente ve ikamet almak isteyenler için sınavlar hem devlet programı hem Avrupa Konseyinin ve Dilbilimsel testçiler (ALTE) standartlarına göre tasarlanan programlarının bünyesinde yapılır.

• Yabancı vatandaşlarını test etme haricinde Pushkin Üniversite Rusça dilini ana dili (devlet dili) olarak test eden profesyonel amaçları için benzersiz bir program sunmaktadır. Bu sistem Rusça dilini iyi derecede bilmeleri gereken çalışanlarının ( sekreter, danışman, kamu çalışanları vs.) seviyelerini tespit etme amaçlı otomatik olarak test etme imkanını sunar. Sistem HR-şirketlerinin ve kadro hizmetlerinin kullandığı uluslararası personel değerlendirme sistemine uygundur.

• Son zamanlar Rusça dili çok popüler ve talep edilen dil oldu, ayrıca Rusça Birleşik Milletlerinin altı resmi dillerinin bir tanesidir ve aynı zamanda BDT ülkeler ve Baltık’ın ortak konuşma dilidir.

Pushkin Üniversite dünyada Rusça dil öğretim ve öğrenimi destekleyen uluslararası (UNESCO, ALTE, Avrupa Konseyi) ve yerli kurumlarla irtibat içerisindedir. Enstitüsün bu misyondaki ana partnerleri BDT ülkelerin işlerinin Federal Ajansı, yurtdışında yaşayan hemşerileri, Uluslararası Beşerî işbirliği ve Rus Dünyası fonudur.

Üniversite’nin partnerlerin arasında – Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Vietnam, İspanya, İtalya, Çin, Meksika, Moğolistan, Polonya, Slovakya, Romanya, ABD, Finlandiya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Japonya dünyada farklı ülkelerin dahil 50 üniversite mevcuttur. Uluslararası yüksek okulları ile sıkı işbirliği tüm dünyada Rusça dili ve Rus kültürünün yayınlanması ve öğrenilmesine yönelik büyük uluslararası projelerini gerçekleştirmeye yardımcı oluyor.

Devlet Pushkin Üniversitesi yönetimi, Alanya Rus Kültür ve Eğitim Derneğini ve şehrimizde yaşayıp profesyonel düzeyinde Rus dilini öğrenmek isteyen vatandaşlarını Rusça Öğrenim Merkezi açma ihalesini almasını en içten kutluyor.