2004 yılından beri Alanya Emniyet Müdürlüğü personeli olarak görev yapan Ekici bir süre Alanya kaymakamlık binasında koruma görevlisi olarak görev yapmıştı. En son Haziran ayında Gazipaşa Havalimanı Şube Müdürlüğü’nde görev yapan İbrahim Ekici çok sevdiği kutsal mesleğinde 25. yılını tamamlayarak emekliye ayrıldı.

İBRAHİM EKİCİ KİMDİR ?

Konya İli Akşehir İlçesi Kundullu köyünde 1972 yılında Dünyaya geldi. Fakir bir köylü çocuğu olan Ekici, İlkokulu Kundullu köyünde bitirdi. Akşehir İmam Hatip Okuluna kayıt oldu. Başarılı şekilde okulundan mezun oldu. Ailesine katkı sağlamak için Eskişehir’de pancar işleri yaparken Polis okulu sınavlarını kazandı.  Bursa’da polis okulunu bitirdikten sonra ilk tayini 1995 yılında Eskişehir iline çıktı ve burada göreve başladı.  1998 yılında askerlik görevi için, Hakkari Üzümcü jandarma karakolunda askerlik görevimi tamamladı sonrasında  1999 yılında Eskişehir çevik kuvvette tekrar göreve başladı.

2000 yılında doğu görevi icabı Sivas’a tayin oldu. Görev yaparken 2001 yılında Sivas ili Ulaş ilçesine emniyet teşkilatını kurmak üzere görev aldı, jandarma mıntıkası olan Ulaş ilçesini jandarmadan devir alarak Ulaş İlçe Emniyet amirliğini Ulaş halkına kazandırdı.

2004 yılında Sivas’ta doğu görevini bitirdikten sonra Alanya’ya tayin edildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yaptı. En son Haziran 2018 yılında  Gazipaşa Havalimanı Şube Müdürlüğü’nde görev yaparken, 02.03.2019 tarihinde 25 yıllık mesleğinden emekli oldu. Polis memurluğu sırasında meslekte kamu yönetimi ve halka ilişkileri üniversite bölümünü okuyarak mezun olan Ekici, üç çocuk babası.