Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Birimi’nde uzun yıllar görev yapan ve Alanya’nın imarı ile ilgili tüm detayları bildiği için “Alanya’nın imar konusunda kara kutusu” olarak bilinen Süleyman Hilmi Erdoğan, bugün sabah saatlerinde Tosmur’daki ek belediye binasının önünde dört kişinin saldırısına uğrayarak darp edildi. Olay yerine yakın olan polis ekibinin müdahalesiyle saldırganların elinden kurtulan Erdoğan, yaralandı ve götürüldüğü hastaneden rapor aldı.

BAŞKAN YÜCEL KIZAĞA ÇEKMİŞTİ

İmar mevzuatı alanındaki bilgi birikimi ile işinde uzman olan Süleyman Hilmi Erdoğan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından uzmanlık alanı olan görevinden alınarak, kızağa çekilmişti. Erdoğan, yaşadıklarını ve altında yatan nedenleri Gazete Alanya’ya anlatırken, sabah saatlerinde yaşadığı saldırıyla ilgili Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Yazı İşleri Müdürü Hasan Erdoğan’dan da şikayetçi olduğunu ifade etti.

“KANUNA UYGUN OLMAYAN KARARA İTİRAZ ETTİM”

Danıştay 6.Dairesinin Planlı alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin bazı maddelerini iptal ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Alanya Belediye Meclisi, 3 Temmuz 2019 tarihinde imar planı plan notları ile ilgili 232 sayılı karar aldı. Bu kararla emsal harici alanların oranını yüzde 30 olarak uygulamaya başladı. Bu karar, hem Danıştay’ın kararına hem de sonradan hükümet tarafından çıkarılan yeni yasaya aykırıdır. Yeni yasaya göre oran yüzde 10’u geçemez. Bu durumu belediyenin yetkilileri ile paylaştım, defalarca uyardım ama beni dinlemediler. Ben de vatandaş olarak itiraz hakkımı kullanmak istedim. İtiraz dilekçemi avukatımla gönderdim ama dilekçeyi almadılar. Ben de kendim belediyeye giderek itiraz dilekçemi verdim. Bu dilekçem çok kısa bir süre sonra dışarıya sızdırıldı ve beni hedef gösterdiler. Aldığım tehditler nedeniyle dün polis karakoluna giderek can güvenliğimin sağlanması için müracaat etmiştim. Bugün de sabah saatlerinde dört kişinin saldırısına uğradım ve darp edildim. Defalarca tehdit edildiğim ve hedef gösterildiğim için hem saldırganlardan hem de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Yazı İşleri Müdürü Hasan Erdoğan’dan şikayetçi oldum. Saldırganlardan üçü kaçtı ancak birisi polis tarafından yakalandı ve gözaltına alındı” şeklinde konuştu.