Alanya Minibüscüler, Otobüscüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Doğan Bacak, 7 Ocak'ta yapılacak olan Genel Kurul öncesi hem ulaşım esnafına, hem de Alanyalılara mesaj verdi. 2002 yılında Alanya'da Oda Başkanlığı'na seçildiğini söyleyen Başkan Bacak, "O günleri bir hatırlamakta yarar var. Geçmişte yaşananları hatırlamazsak, hatırlatmazkan bugünkü içinde bulunduğumuz güzel ve güneşli günleri de göremeyiz. 2002 yılında Alanya'da ulaşım kimin elindeydi, bunu herkes iyi biliyor. O gün Alanya'da bırakın bayan kardeşlerimizi, erkekler bile otobüslere binmek istemiyordu. Çünkü otobüsler öyle sicili bozuk insanlara verilmişti ki, insanlar otobüse binmek yerine yürüyerek evi ve işyerlerine gidip geliyordu. Ben o dönem Oda Başkanlığını kabul ettim. Alanya'da o sicili bozuk insanlardan ulaşım sektörünü kurtarmak için ateşten gömlek giydim" dedi. 
'Tehditlere pabuç bıraklmadım'
Bacak, "O dönemki Alanya Belediye Başkanımız Hasan Sipahioğlu ile birlikte ortaklaşa çalıştık. Hasan Bey ile omuz omuza verdik, kellemizi de ortaya koyup, ulaşım sektörünü düzeltmek için gece uyumadım, gündüz oturmadım. O dönemde sicili bozuk insanlar, 'Seni öldürürüz' diye sürekli beni tehdit ediyorlardı. Evimin kapısına bile gelip, 'Ya bize yol vereceksin, ya da öleceksin' dediler ama ben o dönem sicili bozuk insanlara pabuç bırakmadım. Elimi değil, vücudumu ortaya koydum. İnsanlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde otobüslere binip inmeleri için gerekeni yaptık. Sicili bozuk insanların elinden otobüsleri aldık, disipline uyan, kanunlar nezdinde çalışanlara bizler teslim ettik. Dün verdiğimiz mücadelenin meyvesini bugün aldık. Bugün Alanya ulaşımı sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde şehirde insanlarımıza hizmet veriyorsa bunda en büyük pay Hasan Sipahioğlu ve bana aittir" diye konuştu. 
'Bu başarıda payım büyük'
Bacak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ulaşımdaki araçların yüzde 80'lik bölümü kameralarla donatıldı. İnsanlarımıza ulaşım araçlarında hertürlü kolaylık sağlanıyor. Bir engelli vatandaşımızın ulaşım araçlarını kolayca kullanabilmeleri için araçlarda engelli rampaları bile var. Güler yüzlü şoförlerimiz sayesinde müşterilerimiz otobüslerde verilen hizmetlerden memnun. Bugün Alanya ulaşımında yaptığımız düzenlemeler sadece Manavgat'a, Serik'e ve Antalya'ya değil, İzmir'e, İstanbul'a, Bursa'ya, Konya'ya Ankara'ya ve tüm Türkiye'deki şehirlerimizde örnek alınıyor ve o bölgelerden insanlar, Alanya ulaşımını incelemeye geliyorlar. Bir düşünüyorum da, Alanya ulaşımını nereden nereye getirmişiz. Dün çok çalışmışız ki, bugün Alanya ulaşımı farkını hissettiriyor. Dün Alanya ulaşımını düzeltmek için ne kadar çalışmışsak, bugün de, yarın da çalışacağız. Çünkü ben ulaşım için, Alanyamız için varım."