Alanya Kent Konseyi tarafından her yıl düzenlenen bu yılda 6.'sı organize edilen Atatürk ve Çatalca Alaiye Şehitlerini Anma Programı ile Kültür gezisi tamamlandı. Gezinin birinci günü dünyanın 2. büyük kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonu’nu ile Manisa’nın Soma ilçesinde şehit bulunan maden işçilerinin kabirlerini ziyaret edildi.  Alanya Kent Konseyi'nin Alanya kafilesi 450 kişilik heyetle sırasıyla Ayvalık- Cunda Adası, Çanakkale Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliğini Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kardemir'in önderliğinde ziyaret edilerek dualar okundu.

Alanya Kent Konseyi önderliğindeki  450 kişilik heyet buradan Edirne'ye hareket etti. Tarihi Saray içi ve Kırkpınar güreş er meydanını ziyaret eden Alanyalılar,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile 'Alanya'lılar gecesi'nde bir araya geldi. Geceye Alanyalı'ların yakından tanıdığı eski Alanya Kaymakama şuan İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile eşi Yıldız Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, İstanbul Alanyalılar Derneği yönetimi kurulu üyeleri katıldı.  Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, bu yılda 6.'sı düzenlenen geziye katılan bütün Alanya sevdalılarına teşekkür etti.

'Alanya'lılar gecesi'ni organize eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  kalabalık bir Alanyalı hemşehrilerini misafir etmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek, Alanya'ya selam yollamayı ihmal etmedi.