Mart ayında alınan kontrollü normalleşme kararı ile birlikte korona virüs aldı başını gitti. Dün en yüksek vefat ve vaka sayılarının görüldüğü Türkiye’de tam kapanma konuşulurken Alanya’da da durumun vahim olduğu açıklandı.

YOĞUN BAKIMLAR DOLDU

Hayat Eve Sığar uygulamasında Alanya’nın işlek cadde ve mahalleleri tamamen kırmızıya bürünürken, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 95’e ulaştı.

“YÜZDE 50 YOLCU KURALI GERİ GELSİN”

Türkiye’de son 24 saatte 54 bin 740 yeni vaka, 2 bin 203 yeni hasta tespit edildi. 276 kişi korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Alanya’da vatandaşlar kırılan rekorların ardından belediyeye seslendi.

1 Haziran 2020 tarihinde kaldırılan “Şehir içi toplu taşıma araçlarının yüzde 50 oranında yolcu taşıma” kararının geri gelmesini isteyen vatandaşlar, “Şehir içi otobüsler tıklım tıklım dolu, vakalar 50 bini geçti. Binlerce insana ve şoförlere ceza yazıldı otobüste fazla yolcu var diye. Şimdi alınan tedbirler bu mu? Otobüsün içinde nefes alamıyorum. Şoföre “Yolcu alma doldu artık” diyoruz, “Yapacak bir şey yok” diyor. Lütfen yüzde 50 yolcu kuralı geri getirilirsin. Bu şekilde pandemi bitmez” dediler.