Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Alanya’nın kırsal mahalle yollarında kış öncesi alt yapı çalışması başlattı. Bu kapsamda Uğrak Mahallesi’nde yolun yağmur sularından etkilenmemesi için belirlenen noktalara büz konulurken, bozulan yerlerinde de bakım ve onarım çalışması yapıldı. Aliefendi Mahallesi’nde yağmur giderleri ve şarampollerde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

“GENİŞLETME VE ALT YAPI”

Sapadere Mahallesi içinden geçerek kanyona giden yolda bakım onarım yapan ekipler, Elikesik Mahallesi’nde ise yağmur giderlerini kapatan çalı ve otları tırpan ekipleriyle temizledi. Öte yandan Dim bölgesinde Taşbaşı ve Öteköy sakinlerinin gittiği Çeltek Yaylası yolunda da genişletme ve alt yapı çalışması yapılıyor. Yağmur giderleri ve dere geçişlerine büz uygulaması yapılırken, alt yapısı tamamlanan noktalarda ise yol stabilize hale getiriliyor.

“ASFALT ÖNCESİ HAZIRLIK”

Alanya’nın 17 mahallesine Dim Barajı suyunun verildiği İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yetersiz gelen yolunda da asfalt öncesi alt yapı güçlendirme çalışması başlatıldı. Genişletme çalışması da yapılan yol, kısa sürede asfaltlanacak.