Sabahın erken saatlerinde feribotla Çanakkale'den Ecebat'a geçen kafile ilk olarak Seyit Onbaşı Anıtını ziyaret etti.  Ardından destanların yazıldığı, 253 bin vatan evladının Çanakkale'yi 'geçilmez' yapmak için can verdiği bu topraklarda duygu dolu bir tur başladı.  Çanakkale Şehitleri Abidesi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan program şehitliklerin ve anıtların gezilmesiyle devam etti.  Şehitlikleri gezen kafile rehberlerden, yaşanan kahramanlık öykülerinin gerçek hikayelerini dinlerken duygu dolu anlar yaşadı. Kafile tarihe tanıklık eden topraklarda; Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Meçhul Asker Anıtı,  57. Alay Şehitliği, Conybayırı gibi çok sayıdaki anıt ve şehitliği ziyaret edip, şehitler için bol bol dua ettiler.  Ziyaretçiler Çanakkale destanı tanıtım merkezinde 3 boyutlu teknoloji sayesinde, adeta o günlere gidip savaşın içine girdiler.
Bu sene 8 otobüs 400 kişi katılıyor

5 yıldır düzenledikleri geziye bu yıl 8 ataçtan oluşan bir konvoy ve 400 kişi ile katıldıklarını belirten  Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan şöyle konuştu: "Bugün burada, bir vatanın kalbinin attığı yerdeyiz. Sabah erken saatlerde kalkarak Şehitliğe geldik. Çok anlamlı, çok duygusal zamanlar geçiriyoruz.  Gezimiz kapsamında buradan Edirne'ye geçeceğiz.' dedi. Özcan şöyle devam etti, 'Aziz şehitlerimizin hatıralarını saygı ile yaad etmek, ailelerine ve milletimize moral vermek için  yine buradayız. Şehitlerimize minnet ve şükran borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmek istiyoruz. Bu bağlamda bütün şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor,  manevi huzurlarında eğiliyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.' dedi. Buradan sonra Çatalca Alaiye Şehitliğine gidip oradaki anma törenimizi gerçekleştirerek ardından İstanbul'da yaşayan Alanyalılarla buluşacağımız 'Alanyalılar Gecesi'ni hemşerilerimizle paylaşacağız' dedi.

'Çok sayıda Alanyalı da şehit oldu'
Gezinin Organizasyon sorumlularından Faruk Nafiz Koçak gezi programıyla ilgili
şunları söyledi 'Çanakkale'ye, bu büyük zaferin yaşandığı yere beşinci defa
geliyoruz. Bu savaşta çok sayıda Alanya'lı asker de şehit olmuştur. Buradan sonraki durağımız Çatalca şehitleri, tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz' dedi.