HABER - Gazete ALANYA

Normal turizm sezonunda aylık ortalama 140 bin ziyaretçi ağırlayan ve Alanya'da 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Alanya Kalesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Doğal Sit Alanı içerisinde bulunan Kesin Korunacak Hassas Alan içerisinde yer alıyor.

Vatandaşlar ise Alanya Kalesi’ne tuvalet adı altında inşaat yapıldığını öne sürerek isyan ettiler. Belediye’ye konu hakkında şikayette bulunan Hacı Ali Yüksel, “Alanya Kalesi’nin tepesine tuvalet adı altında inşaat yapılıyor. 50 metre altında tuvalet var, sit alanı değil miydi hani çivi bile çalışamazdı. Bir kalemiz vardı oda elden gidiyor. Yetkililer uyur numarası yapıyor.” dedi.

İŞTE SOSYAL MEDYADAN BAZI YORUMLAR:

“Alanya'yı başkan falan yönetmiyor, Alanya'yı inşatçılar ve godomanlar yönetiyor. Bir sorunuz olursa onlarla iletişime geçin gerisi kolay. Hele şu lanet yamuk, bozuk, ucube Atatürk caddesine yaptıkları lanet olası pislik parke taşlı yolda her gün kaza riski atlatıyoruz, motosikleti zapt edemiyoruz. Kaldırımlar daha simetrik ve daha düz, bunların rant amaçlı yaptığı parke taşlı yolundan. Neyse seçim zamanı gelecek elbet...”

“Bize de yer gösterin tuvalet yapacağım”

“Bu kadar saçmalanır, Alanya’ya yazık ettiniz”