Alanya’nın popüler turistik mevkisi Damlataş Plajı’nın hemen yanında yer alan Damlataş Mezarlığı’nda bugün insanlık dışı görüntüler kaydedilmişti. Mezarlıkta sayıları 10’u bulan kaplumbağalara canlı canlı eziyet edildiği ve bıçakla öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Kaplumbağaların kabuklarının parçalandığı ve ezildiği haberlerinden sonra Alanya’da adete şok yaşamıştı. Hayvansever vatandaş üzgünlük duyarak öfkelerini sosyal medya üzerinden paylaşımla kusarak kaplumbağalar için yardım istemişti.

BAZILARININ DURUMU İYİ

Olayın duyulmasının hemen ardından yaralı kaplumbağalara yardım eli uzatıldı. Duyarlı bir veteriner tarafından tedavi altına alındı. Gerekli tedavilerin uygulandığı kaplumbağaların ikisinin durumunun iyi diğerlerinin ise kritik olduğu bilgisi verildi.

NASIL YAPTINIZ?

Polisin soruşturma başlattığı olayla ilgili olarak Alanya’da hayvan severlerden de büyük tepki geldi. Bir çok vatandaş insanlık dışı olay karşısında şok olurken, “Bunu yapanlar insan olamaz. Şüphelilerin bir an önce bulunup cezalarının verilmesini istiyoruz” dediler.