Temizlik ekibi, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte oluşan nüfus yoğunluğu ve vatandaşların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda Covid -19 vakasının Türkiye’de görülmesiyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü de cadde ve sokakları her gün ilaçlı su kullanarak yıkarken bünyesine kazandırdığı Mikronsis aracıyla da dezenfekte çalışmalarını sürdürdü.

“430 PERSONEL 120 ARAÇ İLE HİZMET VERİYORUZ”

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, 430 personel VE 120 araç ile ilçeye hizmet verdiklerini aktardı. Demir, “Korona virüs nedeniyle insanlarımız bilinçli şekilde sosyal mesafeye uyarak plajlarda ve piknik alanlarında geniş alanlara yayılıyor. Ancak bilinçsiz ve duyarsız kişilerce kirlenen alanların genişlemesine de neden oluyor. Ekiplerimizle birlikte imkanlarımız dahilinde 7/24 Alanya’mızı temizlemeye gayret ediyoruz. Daha temiz bir Alanya için çalışıyoruz. 70 kilometrelik sahil bandında her gün temizlik yapıyoruz. Buna rağmen maalesef çevre kirliliği oluşmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, temiz bir Alanya için hep birlikte mücadele edelim. Değerli halkımızdan çevreye hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Çevreyi kirletmenin yanlış olduğunu biliyoruz ama bunu davranışlarımıza maalesef yansıtamıyoruz” dedi.

“ALANYA HEPİMİZİN, DOĞA HEPİMİZİN”

Şehrin dört bir köşesine çöp konteynerleri yerleştirdiklerini vurgulayan Demir, oluşan atıkların çevreye değil bu konteynerlere atılmasını istedi. Demir, “Sahil bandı boyunca ve mesire alanlarının çıkışlarında çöp konteynerlerimiz mevcut olup vatandaşlarımızın atıklarını plajlarımıza ya da mesire alanlarına değil kendilerine en yakın çöp konteynerlerine bırakmalarını rica ediyoruz. Alanya hepimizin, doğa hepimizin, lütfen bu şehri temiz tutalım" şeklinde konuştu.