Geçtiğimiz günlerde alınan kararla, Alanya ve Gazipaşa’da hayvanları meraya çıkarma tarihi 7 Haziran olarak açıklanmıştı. Hayvancılıkla yaşamını sürdüren çiftçiler ise bu karara tepki gösterdiler. 7 Haziran tarihinin çok geç olduğunu belirten çiftçiler, yaylalara 15-20 Mayıs tarihleri arasında çıkmalarını gerektiğini belirttiler. Hayvanların sıcaklar dolayısıyla çok zorlanacağını ve üretim de sıkıntılar yaşayacaklarını belirten besiciler, yetkililere çağrı yaptılar.

APAYDIN VE ZAVLAK’TAN ZİYARET

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Yücel Apaydın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Alanya’nın Gözübüyük, Orhan ve Karamanlar Mahallelerinde hayvancılık faaliyeti yürüten vatandaşları ziyaret ettiler. İYİ Parti Karamanlar Mahalle Başkanı Kemal Uysal ve Gözübüyük Mahalle Başkanı Arif Korkmaz’ın bulunduğu ekip, mahallelerdeki besicilerle buluşarak, hem sohbet ettiler hem de sorunlarını dinlediler.

“ÜRETMENİN VE YAŞATMANIN HER ZAMANKİNDEN….”

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Yücel Apaydın konuyla ilgili bir açıklama yaparak, yetkili isimlere seslendi. Apaydın açıklamasında, “Üretmenin ve yaşatmanın her zamankinden çok daha önemli olduğu bu günlerde hayvancılık ile uğraşan köylülerimizin yanındayız. Köylülerimizin istirhamı; 7 Haziran’dan sonra yaylalara çıkıldığı takdirde, buradaki hayvanların ve sulanması ve beslenmesi çok zor meşakkatli olacak. Ayrıca sıcaklarda hayvanlar çok zarar görecekler. Bu yüzden taleplerini kamuoyuna iletiyor ve yetkililerden duyarlı olmalarını bekliyoruz. Hayvancılık ile uğraşan köylülerimiz diyor ki; en geç 15-20 Mayıs’ta yaylalara çıkmalı ve hayvanlarımızı otlatmalıyız.” şeklinde konuştu.