HABER – Yüksel SOYLU

Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar’ın yaptığı açıklamaya göre 2021 yılı için Antalya İl Sınırları içinde mera, kışlak ve yaylaklarda hayvan otlatanlardan Küçükbaşın her biri tanesi için 5.50 TL, büyükbaşın her bir tanesi için 21.00 TL ücret alınacak.

HAYVANCILIK TAMAMEN BİTTİ

Alınan karara tepki gösteren İYİ Parti Alanya ilçe başkan yardımcısı Atilla Baysal, “Bahsi geçen ücretlerin yaylaya gitmeden önce mera komisyonuna yatırılması şart. Çok şükür hayvancılıkta bitti. Geçmiş olsun” dedi.

“YENİ VERGİLER, HAMDOLSUN”

Karara bir başka tepkide İYİ Partili Abdullah Akkuş’tan geldi. Hükümetin yeni vergi müjdeleri için “Hamdolsun” diyen Akkuş, “Küçükbaş ve büyük baş hayvan yetiştiricilerinin dikkatine, hükümetimizin sizlere müjdeleri var (yeni vergiler) hamdolsun. Ben küçükken dedem anlatırdı bir keçinin masrafı ile vergisi kendini satsak etmezdi, devletin görevlisi sayım yapmaya gelince vergi almak için herkes malını ahırlardan boş arazilere, meralara salarmış sorulduğunda da, ‘Bizim değil bunlar kimin olduğunu da bilmiyoruz’ dermiş. Tüm köylü, ahali, sanırım o günler kapının eşiğinde. Akıbetimiz hayrolsun İnşallah” ifadelerini kullandı.