Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamayan ilk organizasyonlar arasında 13-26 Nisan tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Türkiye'nin ilk ve tek çocuk festivali olma özelliğini taşıyan 3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali bulunuyor. Bir diğer etkinlik ise 9-10 Mayıs'da planlanan Oceanman Açıksı Yüzme Yarışı. Türkiye'de ilk kez Alanya'da gerçekleşen dünyanın en büyük açıksu yüzme yarışı serisi olan Oceanman de pandemi engeline takıldı.

TURİZM SANAT FESTİVALİ'NE KORONA ENGELİ

Alanya'ya özgü temanın belirlenmesi ile başlayan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin bu yıl 20.si yapılamadı.

ALANYA'NIN KIRKPINAR'I YAPILAMADI

Kırkpınar'ı aratmayan 6. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri de koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamayan bir başka etkinlik oldu.

EYLÜL VE EKİM'DEKİ ETKİNLİKLER NE OLACAK?

Öte yandan ilerleyen tarihlerde de Alanya'nın etkinlik kitapçığında birçok organizasyon yer alıyor. 24-27 Eylül'de 17. Alanya Uluslararası Caz Günleri, 1-4 Ekim Triatlon Avrupa Kupası Alanya, 19-25 Ekim 2.World Winners Cup Plaj Futbolu, 24-25 Ekim Alanya Tropikal Meyve Festivali'nin ise gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ise ülkenin koronavirüsteki durumuna bağlı olarak belli olacak.