Haber - Burak ÖZTUNÇ

Alanya’da kurulan pazarlarla ilgili günlerdir süren tartışma ortamına son noktayı Alanya Belediyesi koydu. Pazar çevresinde bulunan esnaflar, pazarların çok erken kurulduğunu belirterek isyan etmişlerdi. Alanya Cuma Pazarının perşembe gününden kurulduğunu belirten esnaflar tepkilerini göstererek, “her Pazar günü birden ikiye çıkıyor bu da bizim işlerimize büyük zarar veriyor” demişlerdi.

İŞTE PAZARLARIN YENİ SAATLERİ

Konu dün gerçekleştirilen Alanya Belediye Encümeni’nde görüşüldü. Encümenden pazarcıları değil esnafı mutlu eden bir karar çıktı. Alınan karara göre yazın pazarlar bir gün öncesinden saat 19.00’da, kışın ise bir gün öncesinden 17.00’da kurulabilecek. Kapanış saati olarak ise yazın 21.00 kışın ise 19.00 olarak belirlendi.

PAZARCILAR İSYAN ETTİLER

Pazarcılar bu kararı beğenmeyerek tepki gösterdiler. Bir gün önce 19.00’da pazarı kurarlarsa, kurma işlemlerinin yetişmeyeceğini belirten pazarcılar gece karanlığında çalışmak zorunda kalacağız dediler. Esnafın sesini dinleyen Alanya Belediyesi’nin kendilerine de kulak vermesini istediler.

BAZI İŞLETMELERİN KAPANIŞ SAATLERİ BELİRLENDİ

Bu arada Alanya Belediyesi encümeni yen bir karar daha alarak bazı işyerlerinin kapanış saatlerini belirledi. Yapılan açıklamaya göre internet cafeler yazın 02.00’da, kahvehaneler yazın 24.00’da, halı sahalar ise yazın 01.00’a kadar açık kalabilecek. Kışın ise tüm işletmelerin kapanış saati 24.00 olacak.