p>Alanya Belediyesi; kendisinin de üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenmiş olan 2014 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında Hasanağalar Konağı Restorasyonu ile yeniden süreklilik ödülüne layık görüldü.
Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen süreklilik ödülü, koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre, istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam eden belediyelere verilmektedir. Hasanağalar Konağı Restorasyonu; Alanya Belediyesi’nin kent içinde sivil mimarlık örneklerinin korunmasına yönelik devam eden çalışmalarının parçası olarak süreklilik ödülü kazanmıştır.
Alanya Belediyesi; Alanya’nın kent kimliğini oluşturan geleneksel Alanya Evleri’ni korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında sahipleri ile karşılıklı yapılan bir protokolle belediyemize uzun süreliğine tahsis edilen yapılar restore edilerek kültürel amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Şekerhane mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde bulunan, büyüklük ve yükseklik açısından geleneksel Alanya Evleri’nin en görkemlilerinden biri olan Hasanağalar Konağı, Hasan Alaydın tarafından 1926 yılında inşa ettirilerek içinde 1989 yılına kadar ikamet edilmiştir. Evin malikleri tarafından Belediyemize 30 yıllığına tahsis edilen tescilli yapı; 707 metrekarelik toplam alanı ile Alanya’daki tescilli konutlar arasındaki en büyüklerden biri olmasının yanı sıra 13 metrelik tabandan tavana iç yükseklik toplamı ve 3,5 metrelik çatı orta yüksekliği ile yüksekliği en fazla olan konutlardan biridir.
32 belediyenin 51 proje ile katıldığı yarışmanın ödülleri 18-21 Kasım 2015’te Antalya’da yapılacak olan YAPEX fuarında sahiplerine verilecektir.
Alanya Belediyesi Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Kültürel Mirası Koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışmalarında bugüne kadar kazandığı ödüller şunlardır:
Süreklilik Ödülü: -  Mecveddin Sarnıcı Restorasyonu / Kayhanlar Evi Restorasyonu
- Alanya Kalesi Ana Giriş Kapısı ve Güneyindeki Burç ve Surların Restorasyonu / Alanya Belediyesi Kültür Evi ve Herbaryum Restorasyonu
Uygulama Ödülü:- Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi / Kızılkule- Tophane Ekseni Projesi
Danışma Kurulu Özel Ödül:- Alanya Eski Kent Dokusu ve Surları ile Selçuklu Tersanesi Yönetim Planı