Haber:Gazete Alanya
Oba Mahallesi'ndeki belediye hizmet binası inşaatının incelenmesiyle başlayan gezide Başkan Yücel, "Belediye sarayı 20 bin metrekare alanı kaplayacak. Altı otopark olacak." dedi. 

'3 aya kadar hizmet verecek'

Yücel daha sonra cenaze hizmetleri binasını inceledi Yücel, "Savcı odası da burada olacak. Burada 12 morg var. Güzel bir sistem kurduk. Cenaze hizmetleri inin tamamını buradan vereceğiz. Defin hizmetlerini de buradaki personel verecek. Taziye hizmeti de yapılabilecek. 10 araçla hizmet vereceğiz. Burası 3 aya kadar hizmete girecek. Ücretsiz hizmet vereceğiz.  Yeni aldığımız araçlarda 48 saate kadar soğuk hava depoları var. 2 defini muhafaza edebiliyor" diye konuştu.

'Avrupa kalitesinde asfalt üretiyoruz'

Daha sonra asfalt plentinde incelemelerde bulunan Başkan Yücel,  "Büyükşehir Yasası'ndan sonra yaylalarda asfaltın büyük ağı Alanya Belediyesinde. Yatırım yapan ve güçlenen bir belediyeyiz. Önceden sadece az bir üretim yapıyorduk. Buraya yeni bir tesis kurmak zorunda kaldık. Ekipman da olması gerekiyordu. Buradaki tüm araçlar bizim. Yeni kamyonlar,  silindirler derken iyi bir araç filosu kurduk. Önceden 10 ton mıcır atıyorduk Şimdi her şey bilgisayarda. Her şey dijital ortamda. Şu anda kurduğumuz tesis 1, 5 ay oldu. En az 30 sene Alanya'ya hizmet edecek şekilde yapıldı. Bundan sonra temel altyapısı biten yollar sathi değil,  sıcak asfaltla kaplanacak. Avrupa kalitesinde asfalt üreteceğiz.  Yaylaların sıcak asfaltla kaplanacağı gün gelecek. Yüzde 50 tasarrufumuz var. Biz cazibe alanlarının oluşturulduğu sosyal donatıların olduğu yerde sıcak asfalt kullanmıyoruz. Antalya'da 19 ilçe belediyesi var. Biz yatırım bütçesi en büyük olan belediyelerdeniz. Alanya Belediyesi büyüyor. Güzel projelerimiz var" ifadelerini kullandı.

'Gelecek eğitim dönemine bitecek'
Başkan Yücel, Kestel'deki lise inşaatını inceledi. Yücel, "Burası 18 derslikli. Üstüne 2 kat çıkılabilecek şekilde. Sıvaları başlayacak. Elektrik,  su tesisatı bitince gelecek yılın eğitim dönemine bitecek" dedi.

Yücel Kırlangıç Parkı'nı inceledi

Başkan Yücel sonra Mahmutlardaki Kırlangıç Parkı'nda incelemelerde bulundu. Yücel,  "Bu sene faaliyete girdi. Bu mahallenin buna ihtiyacı vardı Mahmutların sosyal alanlarını artırmaya çalışıyoruz.  En incesine kadar düşünüyoruz" dedi. Vatandaşlar park için Başkan Yücel'e teşekkür etti.

'Seneye burası cennet gibi olacak'

Başkan Yücel daha sonra Şükrü Kaptanoğlu yanında bulunan Aliefe Parkı'nı inceledi.  Yücel, "Dere yatağı olan yer menfezlerle kapatıldı ve rekreasyon alanına dönüştürüldü ve ıslah edildi. Bu bölgede halk kütüphanesi olacak. İçersinde şairlerin sözleri yer alacak. Alan 9 bin metrekare.  Oyun grupları olacak" dedi. Yücel, bir vatandaşla da sohbet ederek,  "Seneye burası cennet gibi olacak" dedi.

23 mahalleye hizmet verecek

Başkan Yücel daha sonra,  Demirtaş Çok Amaçlı Düğün Salonu'nu inceledi.  Buranın altı otopark. Burada diğer kurumların kullanacağı bir alan oldu. Demirtaş ve 23 mahalleye de hizmet verecek. İnşallah Ocak’ta hizmete girecek. Yaklaşık 5 milyon TL'ye mal oldu" dedi.

Ayrıca Yücel, ''İnsanlar yukarı dolu olsa bile alt katı kullanabilecek. Burasınım her şeyi müsait. Burasının statüsü 3 kat daha çıkılabilecek şekilde hazır. Yaptığımız hiçbir işi laf olsun diye yapmıyoruz. Yıllarca kalacak hizmetler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

'Maksimum düzeyde sahiplendirme Alanya'da'

Başkan Yücel daha sonra Demirtaş'taki hayvan barınağını inceledi.  Veteriner Hasan Eşit, "bu alan 24 dönüm üzerinde Geçen yıl kasımda inşaatı bitirilerek hayata geçti. Mutfak, soğuk hava depoları ve hayvan bakım ünitesi bulunuyor. Toplam 500 hayvan kapasiteli. Köpek ve kedi ünitesinde 223 köpek 7 kedi rehabilitasyon sürecini tamamlıyor Hazır gıda yerine tedarik edilen yiyecekler veriliyor. Her hayvana ayrı ayrı yiyecekleri ihtiyacı kadar veriyoruz. Her hayvana ayrı ayrı hizmet veriliyor.  Yaban hayvanı ünitesi de var. En uygun ortam sağlanmaya çalışıldı. Yurt dışına sahiplendirmede bulunan tek idareyiz. Yurt içi ve dışında sahiplendirme maksimum düzeyde Alanya Belediyesi tarafından yapılıyor. Diğer yerel idareler sormadan soruşturmadan sahiplendirme yapıyor ama hayvan sonra sokağa dönüyor. Biz cüzi bir ücret alıyoruz. Böylece o hayvan sokağa dönmüyor" dedi.

Yücel: 'Projelerin takipçisiyiz'

Başkan Yücel de, "Bugün de doğu merkezdeki projeleri göstermek ve kamuoyuna duyurmak istedik. Alanya Belediye yatırım bütçesiyle em büyük belediye. Neler ürettiğimizi ve üreteceğimizi kamuoyuna duyurmak istedik. Asfalt üretim şantiyemizi gezdik. Aynı yerin bitişiğine beton santralini de kuracağız. Kestel ve Mahmutlar'daki lise alanını gezdik. Demirtaş'taki av köşkünü,  1 Aralık’ta ihaleye çıkan köprünüm yerini ve düğün salonunu gezdik. Alanya Belediyesi'nin gittikçe üreten,  büyüdükçe de gelişen bir belediye olduğunu görüyoruz. Bu projelerin de takipçisiyiz. Başka projelerimiz de olacak. Bunlar bizi iş yapmaya tetikliyor" dedi.