HABER – Gazete ALANYA

Eski Tosmur Belediye Başkanı ve turizmci Musa Özdemir hakkında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in şikayeti sonucu 'İcbar suretiyle irtikap' suçlamasıyla açılan davanın karar öncesi son duruşması 3 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

COVİD-19 SALGINI SEBEBİYLE ERTELENMİŞTİ

Alanya Adliyesi’nde 1. Ağır Ceza Mahkemesi bugün saat 10.00’da başladı. Mahkeme heyeti 04.05.2021 tarihinde yapılması gereken duruşmayı pandemi dönemi nedeniyle ertelediğine vurgu yaptı ve duruşmaya bugün devam edilme kararı verildi.

ÖZDEMİR'IN AVUKATI ÇEKİLDİ

Sanık Musa Özdemir’in müdafi avukatı Haydar Uyar’ın avukatlığından çekilme dilekçesi gündeme geldi. Özdemir’in kendisini savunması için Av. Canel Durak'a vekalet verdiği ortaya çıktı. Davacı Mehmet Şahin'in avukatlığı üstlenen Gizem Kargı Demirci ile Fatih Barcın ise mahkemede hazır bulundu.

ÖZDEMİR’İN AVUKATİ TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ ADAYI

Bir dönem Alanya Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı olan Canel Durak, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde de Türkiye Komünist Partisi (TKP) Alanya Belediye Başkan adayı olmuştu. Avukat Durak, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden 'İcbar suretiyle irtikap' suçlamasıyla yargılanan sanık sıfatındaki Musa Özdemir’i savunacak.

“BERAATİMİ TALEP EDİYORUM”

Büyükşehir Yasası ile belde vasfını yitiren ve Alanya’ya bağlanarak mahalle tüzel kişiliğine bürünen Tosmur'un belde olduğu 15 yılı kapsayan, üç dönemde de belediye başkanı olarak görev yapan Musa Özdemir’e ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından açılan kumpas davasının 9 celsesinde sanık sıfatıyla söz alan Özdemir, “Önceki savunmalarımdaki ifadelerimi tekrar ediyorum. Üzerime suç atılmaya çalışıldı. 15 yıl görev yaptım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şikayetçinin beyanında da irtikap iddiası yoktur. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENECEK

Duruşmada müşteki Mehmet Şahin’in vekil avukatları Gamze Gargı Demirci ile Fatih Barcın, bilirkişi raporu alınmasında hiç bir sakıncanın olmadığını, takdiri mahkemeye bıraktıklarını ifade ettiler. Mahkeme heyeti bütün evrak ve delillerin incelemesi için bilirkişiden gelecek rapora göre karar vermesini uygun buldu.

İŞTE İNCELENECEK EVRAKLAR

1-Alanya Belediye Başkanlığı’na müzekkere yazılarak davaya konu işlem yapılan yapı denetim firmasının ve belgelerinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilip gönderilmediği hususunda mahkememize bilgi verilmesinin istenilmesine,

2-İlgili belgeler Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmişse müzekkere yazılarak bu belgelerin mahkememize gönderilmesinin istenilmesine,

3-Eksiklikler tamamlandıktan sonra dosyanın yeniden Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilerek daha önce rapor düzenleyen kişilerden bilirkişi kurulu raporu aldırılarak 3 Aralık 2021 yapılacak duruşma öncesi mahkeme gönderilmesi istendi.