ÖZEL Haber - Muammer SOYLU

Selçuk Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tecrübe ve birikimlerini Alanya’da ziraat ile uğraşan esnaf ve çiftçilere aktarıyor.

Yoğun iş temposu arasında esnafların isteklerini geri çevirmeyen ve onlarla sık sık buluşan Başkan yücel bu hafta sonu Brüt Botanik sahibi İpek ve Pınar Öztürk kardeşlerle kahvaltıda bir araya geldi. Hızına yetişilemeyen ve her gün farklı bir etkinlikte boy gösteren Başkan Yücel ve Öztürk kardeşlerin kahvaltı sofrasına Alanya Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleri, Gülen Pınarbaşı Yüksek ve Cihan Kasapoğlu’da eşlik etti.

Oldukça neşeli bir ortamda geçen kahvaltı programında gündeme dair sohbet edilirken, Başkan Yücel ziraat ve peyzaj konusunda engin bilgileri ile Pınar ve İpek Öztürk’e tavsiyelerde bulundu.

Yılın on iki ayı yüzlerce çeşit çiçek üreten Brüt Botanik Alanya'nın Kestel Mahallesi’nde her geçen gün büyüyorek gelişiyor. Özellikle siteler ve oteller için bugüne kadar göze hoş gelen çok  güzel peyzaj çalışmaları yapan ve dikkatleri üzerine toplayan işletmeye Başkan Yücel’de övgüler yağdırdı.

Brüt Botanik adına Öztürk kardeşlerin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve çok beğendiğini belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Peyzaj, çocuklarımızın sağlığı ve psikolojik gelişimlerini bile etkiler. Peyzaj mimarları, çocuklar için doğanın harika ve eğlenceli özelliklerine sahip olmaları için gerekli alanları sağlamak için büyük gayret sarf ederler.  Bu sebeplerle, peyzaj mimarlığının geleceği çok parlaktır. Zaten peyzaj önemli olmalıdır. Hem devlet olarak hem millet olarak daha fazla önem ve değer vermemiz gereken bir bilim dalıdır. Çünkü yeşil ve manzara yaşanılabilirlik demektir. Ruhsal ve fiziksel sağlık demektir.  Bu işi de Alanya’da en iyi şekilde icra eden İpek ve Pınar Hanıma çok teşekkür ediyorum. Oldukça keyifli bir kahvaltı oldu.” dedi.

Brüt Botanik’in yaptığı çalışmalara işletmenin İnstagram sayfası brutbotanik hesabından ulaşılabiliyor.