2 Temmuz Sivas Katliamı’nda yitirilen aydınlar için başsağlığı dileyen Başkan Sirkeli’nin açıklaması şu şekilde:

“2 Temmuz 1993'de yapılan Sivas katliamının üzerinden 27 yıl geçti. 35 aydınımızı yakan zihniyet laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Cumhuriyetimize saldırmıştı, bunu çok iyi biliyoruz Sivas’ta aslında insanlık ve demokrasi katledildi ve ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Türkiye’de din, dil, mezhep ve ırk ayrımı yapılmadan tüm insanların barış, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde saygın bir yaşam sürmesini savunan otuz beş aydının Madımak Oteli'nde yakılarak hayatlarına son verilmesi toplumumuzda derin acılar yaratmış ve bu hareketin devletin gözü önünde hiç çekinilmeden yapılması acıları daha da arttırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş ve kuruluş sürecinin esaslarını Sivas Kongresi ile Sivas’ta ilan etmişti. “Tam bağımsızlık” ilkesi; laik, demokratik, sosyal, üniter ve hukuk devleti özelliklerini kapsayan ulus devletin, yani, Türkiye Cumhuriyeti’nin habercisiydi…

Sivas, bu anlamda Cumhuriyet Devrimi’nin en önemli kavşağıdır. Önemli kalesidir, önemli kilometre taşıdır.

Yıllarca, siyasi iktidarlarca beslenen gerici yapıların “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak!” sloganlarını unutmadık. Oy uğruna Sivas Katliamı’na seyirci kalanlar; ülkemizi tek kişi yönetimine taşımış, parlamenter çoğulcu sistemi ortadan kaldırmış, Gazi Meclis’in itibarını yok etmiş ve Atatürk Devrimi kazanımlarına savaş açmıştır.

2 Temmuz Katliamı, laik ve demokratik Cumhuriyet’e vurulan ağır bir darbedir. Tartışmasız, gerici bir isyandır. Bu isyanın unutulması, unutturulması mümkün değildir. Ayrıca Toplumumuz Lozan’ın rövanşını almaya, bağımsızlığımızı yok etmeye, ekonomik ve siyasi irademizi elimizden almaya çalışan ve bunun için her türlü entrikaları gündeme taşıyan, ülkemizi tehdit eden emperyalist güçleri ve yerli işbirlikçilerini de unutmayacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak 2 Temmuz Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ailelerine, sevenlerine ve tüm ulusumuza tekrar sabır ve başsağlığı diliyoruz.”