Öğrenci grupları tarafından oluşturulan kortej ekibinin Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşleri İskele Şelale önünde son buldu.  Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ve ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan tarafından çevre konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları, geri dönüşüm konulu resim yarışması, atık malzemeden tasarım yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.  Festivalin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, çevrenin korunması ve konu ile ilgili duyarlılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmaların sadece “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nde değil, her zaman devamlılığının sağlanması gerektiğini vurguladı.

ALANYA BELEDİYESİ VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİ

Festival alanında Alanya Belediyesi’ne ait bölümde ise çevre konulu eğitim sunumları festival boyunca vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla sergilendi. Ayrıca bu kısımda belediye tarafından tamamlanan ve halen yürütülmekte olan çevre çalışmaları hakkında hazırlanan eğitim dokümanları da halka sunuldu. Festival boyunca vatandaşların yürütülen çevre çalışmaları hakkında bilgi almaları, görüş ve önerilerini iletebilmeleri sağlandı. Festival kapsamında Alanya Belediyesine ait standlarda çevre temalı yüz boyama etkinlikleri, öğrenci grupları ile çevre konulu resim etkinliği, vatandaşlar ile mavi bayrak hafıza kartları oyununun oynanması, kese kâğıdı yapımı atölye çalışması, fidan dikim etkinliği atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca atık malzemeden tasarlanan çeşitli görseller alanda sergilendi.

STANDLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Festival kapsamında okullar tarafından şelale önünde oluşturulan standlarda okulların çevre konulu resim, fotoğraf, vb. çalışmaları, geri kazanım faaliyetleri kapsamında atık malzemeden yaptıkları yeni ürünler ve okullarında yapmış oldukları çeşitli faaliyetler sergilendi. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Festival, okulların hazırladığı çeşitli etkinlik, dans gösterileri ve müzik gruplarının dinletisiyle sona erdi.