p>ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan ve Başkan yardımcısı Halil Çakır Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti. Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan ve Başkan yardımcısı Halil Çakır Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti.

ALANYA'DA 43 NUMUNE NOKTASI
Uluslararası mavi bayrak jürisi, 2015 yılı mavi bayrak ödüllerini açıklanmasının ardından Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’i ziyaret eden Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan ve Başkan yardımcısı Halil Çakır, Türkiye ve Alanya’da bulunan Mavi bayrak ödüllü plajlar hakkında Kaymakam Tanrıseven’e bilgi sundular. Türkiye’nin 50 ülke arasında plaj sıralamasında 436 ödüllü plaj ile Dünya 2. olduğunu, Alanya da ise 43 numune noktasında ek tesisler ile 68 plajın mavi bayrak almaya hak kazandığını ifade eden Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan mavi bayrak sayısının artırılarak Dünya 1. olmanın imkansız olmadığını belirtti.
TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven de mavi bayrakların turizm açısından önemsenen bir araç olduğunu, Alanya ve Alanya Plajlarına çok büyük değer katacağın belirtti. Tanrıseven mavi bayraklı plajların kaybedilmemesi için çalışmalarda gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek bunun içinde çalışmalar desteklerinin her zaman süreceğini ifade etti. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan ve Başkan yardımcısı Halil Çakır’a teşekkür etti.