Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile beraber Fahri Konsolosluk açılışı için öğlen Alanya’ya geldiler. Açılış töreni Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Litvanya’nın Alanya Fahri konsolosu ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in katılımıyla gerçekleşti. Binayı gezen Mevlüt Çavuşoglu ve Linas Linkevicius anı defterine yazı yazdılar. Mehmet Şahin aldığı bu ünvanla Türkiye’de Litvanya’nın 6. konsolosu oldu.

Açılışın ardından Fahri Konsolosluk açılış töreni için Mehmet Şahin'in ev sahipliğini yaptığı resepsiyon kutlamaları için Banana Otele geçildi. Töreninde ilk sözü Mehmet Şahin aldı.

ŞAHİN ''CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A SAYGILARIMI SUNUYORUM''

Alanya Litvanya Fahri Konsolosu  ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, konuşmasında “Alanya’mız ve ülkemizin Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanımız Sayın Linas Linkevicius himayelerinde açmış olduğum Alanya Fahri Konsolosluk Ofisim ve düzenlediğim resepsiyona katılarak beni onurlandıran tüm dostlarıma şükranlarımı sunarım. Beni bu onurlu göreve layık gören Dışişleri Bakanım Linkevicius’un Nezdinde Litvanya Cumhuriyeti Hükümetine çok teşekkür ediyorum. Yine bu görevi bana tevdi eden Alanya’mız ve ülkemizin gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve kendisi gibi konsolosluk belgemi onaylayan Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da en derin saygılarımı sunuyorum. Bugüne kadar üstlendiğim tüm görevlerde olduğu gibi bu görevi de layıkıyla yerine getirerek bana güvenen devlet büyüklerimi asla mahcup etmeyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu

Fahri Konsolosluğun Alanya ilçesi için yararını belirtmek için sırasıyla Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu söz aldılar.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ''GÜZEL BİR İLİŞKİ VAR''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında  "Sabah konsolosluğu açtık, şimdi ise kutluyoruz. Litvanya kıymetli ve dost bir ülkedir. Sadece devlet arasında değil, halklarımız arasında da güzel bir ilişki vardır. Çok sayıda Litvanyalı ülkemizi ziyaret ediyor. Birçok Litvanyalı dostumuz Alanya'yı yaşamak için tercih etmiş. Bu sene Alanya'ya 200 binden fazla Litvanyalı turist gelmiş olacak, bu yılın sonu itibariyle rakamlar onu gösteriyor. Halkların ilişkilerini güçlendirmek lazım. Bugün bunları konuştuk. Ticaret ve yatırımlarımız artıyor. Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile her fırsatta bir araya geliyoruz. Daha 3 gün önce Brüksel'de bir araya geldik, 2 gün önce ise Milano'da. Bugün de buradayız. Litvanya’nın kuruluşunun 100. yılını da buradan kutluyorum  " dedi.

 ÇAVUŞOĞLU ‘’DİPLOMASİDE HER YERDE ALANYALILAR VE ANTALYALILAR VAR.’’

Türkiye'de 6'ncıLitvanya konsolosluğunun Alanya'da açıldığının altını çizen Alanyalı Bakan Çavuşoğlu, "Dün onayını verdiğim Kapadokya Fahri Konsolosluk açılışını da inşallah dostum Linas ile beraber yaparız. Diplomaside her yerde Alanyalılar ve Antalyalılar var. Gelen insan sayısına baktığımızda, Alanya'nın dış politikaya önem verdiğini görebiliyoruz. Bugün resmen açılışını yaptığımız konsolosluk gelen tüm misafirlere hizmet edecektir. İki ülke arasındaki bağları güçlendirecektir. Yapılan temaslar ve çalışmalarla halklarımız arasındaki bağların güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

YÜCEL ’’İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ İMZALANDI’’

Törende söz alan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise ‘’Dünyanın en güzel şehri olan Alanya’mıza 79 milletten 17.000 yabancı insan yerleşmiştir. Çeşitli din, dil, medeniyetten insanların bulunduğu Alanya’ya farklı bir renk katmaktadırlar. Konsolosluklar ülkeler arasında iyi niyet sözleşmesi olmaktadır. Bugünde burada Litvanya ile iyi niyet sözleşmesi yapmış olduk. İki ülkeye de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

TÜREL ''ŞAHİN'E HAYIRLI OLSUN''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosu olan Alanya Ticaret Odası Başkanı Mehmet Şahin’e görevinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından Fahri Konsolos olan Mehmet Şahin’in Fahri konsolosluk beratı teslim edildi.