p> Arap turistin Antalya'nın kültürel ve tarihi eserlerine ilgi göstermeye başladığı ve bu yöndeki talebin artış eğiliminde olduğu belirtiliyor. Türkiye’yi daha çok alışveriş için tercih eden Arap turistlerin kültür turlarına da son dönemlerde ilgi gösterdikleri ifade ediliyor. Antalya Side Antik Kent'in tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliği Rus, İskandinav ve Avrupalılardan sonra Arap turistler için de cazip bir bölge oldu.  Geçmiş yıllarda Fransa, İtalya, Yunanistan, İspanya ve Portekiz'e giden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bağlı ülke turistleri bir yıldır kültür, tarih, doğa, alışveriş, arkeolojik zenginlikler ve yayla turizmine öncelikli Antalya'yı tercih etmeye başladı. 
DOĞAL VE ARKEOLOJİK VARLIKLAR
Antalya, Alanya ve Manavgat'a tatile gelen BAE ve Avrupa'da yaşayan Arap turistlerin kültür, doğal ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarında birinci sırada tercih ettikleri tarihi ören yeri Side Antik Kent. Karadeniz Bölgesi'nde yayla ve doğal varlıkları tanıma turlarını tercih eden Araplar, Antalya'da doğal güzellikleri ile tarihi ören yerlerindeki tarihi ve kültürel varlıkları tercih ediyor. 
ALANYA'DA ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİNE AİT
Arap turistler, tur programlarını Antalya merkez ve Alanya'da Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini, Side Antik Kent'te Roma ve Bizans ile Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde bulunan Xanthos Antik Kent'inde ise Likya dönemi eserlerini yerinde görmeye yönelik yapıyor.  Kuveyt Badur Travel Turizm Seyahat Acentesi Destinasyon Tanıtım Koordinatörü Naveed Sohail, Antalya'da çok sayıda tarihi ören yerlerinin olmasının Arap turistler için bölgenin Arap turistler için gizemli olduğunu söyledi.  Geçmiş yıllarda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) davetlisi olarak Antalya'ya geldiklerini ve destinasyonla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Sohail, son bir yıl içinde kültür, tarihi varlıklar, doğa ve yayla turizmine bağlı Arap turistlerin bölgeye gelmeye başladığını kaydetti.