p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen Emlak Danışmanlığı kursunu bitiren 65 kursiyere sertifikaları 07 Nisan 2015 Salı günü düzenlenen törenle verildi. ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Aysal ve kursiyerler katıldı.

7 BİN 776 KİŞİYE EĞİTİM
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO olarak kişisel gelişim seminerlerinin yanında mesleki eğitimlere de önem verdiklerini belirterek, göreve başladıkları 2013 yılının Haziran ayından bugüne toplamda 7 bin 776 kişiye eğitim verdiklerini söyledi. Eğitimi, üyelere bir hizmet olarak gördüklerini söyleyen Şahin, bu manada eğitim ücretini 400 TL’den 250 TL’ye düşürdüklerini söyledi. Şahin, görev süreleri boyunca toplamda 50 bin kişiye eğitim vermek istediklerini vurgulayarak, ALTSO’nun yapımını üstlendiği Turizm Meslek Yüksekokulu’na da değindi.
UYUM İÇERİSİNDE
Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Buradan bizlere konu ile ilgili desteklerini esirgemeyen başta Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Aysal olmak üzere tüm eğitmenlerimize teşekkür ederim” dedi. Şahin’den sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, ALTSO’yla beraber uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, “ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve ALTSO yönetimiyle uyum içerisinde, işbirliğinde eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Başkanımızın eğitim aşkı bizi tetikliyor” dedi.
HER BRANŞTA KURS
Er, ayrıca Halk Eğitim Merkezi ve Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüklerinde 10-12 kişilik kursiyer sayısına ulaşıldığı taktirde her branşta kurs açtıklarını dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Er’den sonra söz alan Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Aysal ise Emlak Danışmanlığı kursunu ALTSO iş birliği ile yaptıklarını dile getirerek, kursu bitirip, sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutladı. Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, kursiyerler daha sonra ALTSO önüne inerek keplerini havaya attılar.