Zirveyi ilgilendiren maçların açılışını Cuma akşamı Beşiktaş evinde Ankaragücü kulübünü ağırlayarak yaptı. Beşiktaş hoca değişikliğinden sonra yakaladığı çıkışı olumlu yönde ilerletmek için elinden gelen çabayı sahaya yansıtarak sahanında hakimi olmayı başardı. Maçın hemen başlarından golcüsü Burak’ın ayağından kazandığı penaltı golü ile 1-0 öne geçti. Maçın ilk çeyreği Beşiktaş’ın hakimiyeti ile geçyti. Bunun böyle olacağını düşünenler Ankaragücü’nün lige tutunmak için Beşiktaş deplasmanından puan kazanması gerektiğini, Ankaragücü direnci ile fark ettiler. Ankaragücü ilk yarının kalan dakikalarınında oyunda dengeyi sağladı. İkinci yarıda da maçın son anlarına kadar iki takımın girişimide gol getirmedi. Maçın son dakikalarında oyuna sonradan giren Adem Ljajic’in nefis golü ile Beşiktaş rahatlar gibi oldu. Maçın uzatma dakikalarında Ankaragünün penaltıdan attığı gol skoru değiştirmedi. Maçı Beşiktaş zorlansa bile 2-0 kazanmayı bildi.

Beşiktaş uzaktan şut atmakta ve biricilikte güçlüydü. Ayrıca topla oynamayı domine edip, kısa paslar yapıp, her zamanki gibi soldan saldırdı. Sık sık ofsayta düşme hastalığını sürdürdüler.

Ankaragücü ise Topla oynama oranlarına göre yüksek miktarda şut çekip, uzun topları tercih ederek, orta açtılar. Ara paslarlada etkili olmaya çalıştılar. Sık sık ofsayta yakalandılar.

Cumartesi günü zirveyi yakından ilgilendiren maçlardan ikisi aynı saatte oynandı.  Başakşehir, Göztepe maçı adeta Demba Ba ile Göztepe arasında geçti. Demba Ba’nın 1 gol atıp 2 asist yaptığı maçı deplasmanda olmasına rağmen Başakşehir 3-0 kazanarak liderliğini sürdürdü. Göztepe’nin daha çok topa hakim gözüktüğü maçta, Başakşehir bizlere kontratak futbolundan güzel örnekler sundu. Demba Ba uzakdoğu’ya gitmeden önceki performansını yakaladığınıda göstererek adeta Göztepe için kabus oldu. Göztepe kalesini bulan 4 şutun 3’ünü gol olması Başakşehir’in cebine 3 puan koymasına yetti.

Cumartesi akşamı zirvede tutunmak isteyen Fenerbahçe ile Denizlispor arasında geçen maç için skordan çok Fenerbahçe’nin belirsizliğinin puan kaybını sürdürmesine sebep oldu. Asırlık bir kulübün TEKNİK EKİPSİZ sahaya çıkmasının olumsuz sonuçlarını bütün sporseverler gördü. Denizlispor’un 1-0 mağlup duruma düşüp sonra penaltı golü ilşe beraberliği yakalayıp soyunma odasına 1-1 beraberlikle girmesi gözünü açtı. İkinci yarı 2-1 öne geçmesine rağmen maçın sonlarında beraberlik golüne engel olamadı ve maç 2-2 berabere bitti.

Pazar günü gündüz maçında zirvede Avrupa kupalarına katılma hesabı yapan eksik Alanyaspor Rize deplasmanında güzel ve etkili oyun oynadı. Maçın ilk yarısının sonuna yaklaşırken Alanyaspor deplasmanda 1-0 öne geçti. İlk yarısı 1-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile geçen maçın ikinci yarısında Rizespor beraberlik golünü atarak Alanyaspor’un galibiyetine engel oldu. Maç her iki yarıda atılan birer golle 1-1 berabere bitti. Alanyasporda golcülerin performansını bir an önce yukarı çıkarması gerekiyor. Kaleye 22 şut çekip 5 tanesi kaleyi buluyorsa ve 1 tane gol oluyorsa forvetlerin özeleştiri yapmaları gerekiyor.

Haftanın son maçı Sivasspor ile Galatasaray arasında Sivas’ta oynandı. Maçın başında Sivasspor 1-0 öne geçti. Kısa sürede Galatasaray bu gole karşılık vererek durumu eşitledi. Daha sonra Sivasspor defansının hatası ile 2. golü bulan Galatasaray devreyi 2-1 önde tamamladı. İkinci yarıda Sivasspor eşitlik golünü bularak evinde 1 puanı kurtararak puan durumundaki yerini korudu. Burada esas büyük parentez Musleraya açılmalı. Kalesini bulan 8 şuttan 6 tanesinin gol olmasına izin vermedi. Esas sorulması gereken soru Galatasaray bu kadar iyi futbol oynuyor ise, nasıl oluyor da Muslera her hafta Galatasaray’ı ipten alıyor?

Bu haftaki ligin zirvesinde yer edinen takımlardan Trabzonspor, Galatasaray, Sivasspor, Alanyaspor ve Fenerbahçe berabere kaldı. Haftanın karlı iki takımı Başakşehir ile Beşiktaş oldu. Bakalım önümüzdeki haftalar bize neleri gösterecek. Umarım güzel maçlar izleriz.