Haftanın açılış maçı Cuma akşamı yeni Teknik Direktörü ile galibiyetlerini seriye bağlamaya çalışan Beşiktaş ile ligin son yıllarının iddialı takımı Başakşehir arasında idi. İlk yarıda gol yolları hariç etkili bir Beşiktaş izledik. Özellikle kanatlardan ve uzaktan şut çekerek etkili olmaya çalışan bir Beşiktaş izledik. Başakşehir ise sık sık top çalarak Beşiktaş ataklarının artmasını engelledi. İlk yarıda iki takımda gol atamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarı ani bir kontrakla 50. dakikada Demba Ba ile golü bulan Başakşehir 1-0 öne geçti. İkinci yarıda da topu ileriye kadar taşımada zorlanmayan ama ileride topları etkisiz kullanmayı sürdüren Beşiktaş beklediği golü bir türlü bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

               Cumartesi günü akşam oynanan maçta ise, transfer yasağı, transferin son günü kalkan ve 15 futbolcuyu kadrosuna katan Ankaragücü, ligin şampiyonluk kovalayan ekibi Fenerbahçe’yi ağırladı. Ankaragücü sık sık top çalarak oyunu kanatlara yıkıp, bireysel yetenekli oyuncuları ile pozisyon yaratmakta başarılı oldular. Girdikleri gol pozisyonlarını, güçlü bitiricilik göstererek değerlendirdiler. Fenerbahçe ise kanatlardan pozisyon yaratmakta başarılı oldu. Ankaragücü 13. Dakikada sol taraftan geliştirdiği atakta defansın ve kaleci Altay’ın da hatasından yararlanarak Michalak’ın kafa ile ortasında Lobzhanidze’nin dokunuşu ile 1-0 öne geçti. İlk yarıda 1-0 Ankaragücü’nün üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda 75. dakikada sol taraftan gelişen atakta yine Michalak’ın asisti ile Rodrigues’un ceza sahası dışından şık golü ile Ankaragücü 2-0 öne geçti. Uzatma dakikalarında Serdar Aziz’in attığı golle Fenerbahçe farkı bire indirmesine rağmen başka gol olmayınca maç 2-1 Ankaragücü’nün galibiyeti ile sona erdi.

               Pazar günü saat 13.30’da Galatasaray kupa maçları ve ligde zorlu Fenerbahçe maçı yorgunu ve sakat futbolcuları ile boğuşan Alanyaspor evinde Gençlerbirliği’ni konuk etti. Alanyaspor sık sık rakipten top çalıp kanatlardan pozisyon yaratırken pozisyon gereği kontratak futbolundan da örnekler verdiler. Topa sahip olma oranlarına göre yüksek miktarda şut çektiler. Genbçlerbirliğide rakipten top çalıp kontratak futbolundan güzel örnekler sundu. Skorun gollü olmamasında kalecilerin formda oluşu oldukça etkili oldu. Maçın ilk yarısı golsüz bitince ikinci yarı iki takımda daha kontrollü oynamaya çalıştı. 76. dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında Sio’nun pasında Stancu Gençlerbirliği’nin deplasmanda öne geçmesini sağlayan golünü attı. Maçta başka gol olmayınca Gençlerbirliği ligin güçlü ekibi Alanyaspor’u deplasmanda yenerek 3 ouanı cebine koyup evinin yolunu tuttu. Bu sonuç, sakat oyuncularının çokluğu nedeni ile zorunlu rotasyona giden Alanyaspor teknik ekibi için can sıkıcı bir skor olmasının yanında zirveye iyice yerleşme çabalarını bir adım geriye atmıştır. Yine de Alanyaspor’un bunu telafi ederek zirvede yer edineceğini düşünenlerdenim.

               Pazar gününü diğer gündüz maçı liderliği belirleyecek olan Trabzonspor ile Sivasspor arasında saat 16’da başladı. Trabzonspor kanatları etkili kullanıp uzaktan şut çekerek etkili olmaya çalıştı. Rakipten sık top çalarak ve sahip oldukları top oranına göre daha yüksek oranda gol pozisyonuna girdiler. Sivasspor ise sol taraftan etkili olmaya çalıştı.Uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Trabzonspordan daha fazla şut çekerek gol pozisyonuna girdi.Orta yaparak etkili olmaya çalıştı. Golcüsünün eksikliğini bu maçta da hissetti. İki takımında etkili futbol oynadığı maçı daha 4. dakikasında golcüsü Sorloth ile öne geçen Trabzonspor 44. dakikada Sivassporlu Caner’in kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda karşılıklı güzel futbol devam etti. Uzatma dakikalarında Yatabare’nin Sivasspor adına attığı gol skoru değiştirdi ama sonucu değiştirmedi. Trabzonspor maç eksiği olmasına rağmen haftayı lider kapattı.

               Haftanın son maçında Galatasaray, Malatyaspor’u konuk etti. Ara transfer döneminde takımın takımın golcüsünü Antalyaspor’a orta saha oyuncunu Trabzonspor’a veren Malatyaspor ikinci yarı ile birlikte bu oyuncuları çok arayacağa benziyor. Güzel futbol oynayan Malatyaspor gitti sıradan bir takım geldi. Böyle devam ederlerse ligin alt sıralarına yerleşebilirler. Maçın genelinde Galatasaray, rakipten topu sık çalarak, uzaktan şut atarak ve duran toplarla sonuca gitmeye çalıştı. Ara paslarla da etkili olmak istedi. Malatyaspor ise sahaya yayılıp, sol tarafı kullanarak orta açmayı ve uzaktan şut çekip etkili olmaya çalıştı. İki takımda bitiricilikte zayıftı. Galatasaray 43. dakikada kazandığı penaltıyı son haftalardaki golcüsü Adem Büyük ile gole çevirerek hem ilk yarıyı hemde maçı 1-0 kazandı.

               Lig lider değiştirirken ligin sıralaması da değişti. Ligin ilk sıralarındaki takımların zirve yarışı son hızla devam ediyor. Bu takımlardan dördü Avrupa kupasına gidecek. Umarım hak eden gider. Ligin alt sıraları da hareketlendi. Bundan sonraki haftaların daha ilginç olacağını düşünüyorum.