Süper Ligin perdesi Cuma günü Fenerbahçe- Kasımpaşa maçı ile açıldı. İlk yarıda karşılıklı gollerle Fenerbahçe devreyi 2-1 önde bitirdi. 2. yarı iki takımında karşılıklı birer gol daha atması ile maç 3-2 sonuçlandı. Maçın son 30 dakikası Fenerbahçe oyundan düşmeye başladı. 72. dakika da Fenerbahçeli Isla’nın hareketini hakem direk kırmızı kart ile değerlendirdi. İki takımda maçı 10 kişi tamamladı. İkisi penaltıdan olmak üzere toplamda 4 tane gol duran toptan oldu. Fenerbahçe’nin 2. Penaltısı VAR hakeminin uyarısı ve doğru bir kararla belirlendi. Maçın geneline bakıldığında Fenerbahçe’nin orta sahası ve hücum bölgesi iyi, defansı ise hala sorunlu. Kasımpaşa Fenerbahçe’ye göre daha iyi bir görüntü çizdi. Kasımpaşa ise defansif anlamda sorun yaşıyor. İlk penaltı amatörce yapıldı. Fenerbahçe maç fazlası ile liderlik koltuğuna bir günlüğüne oturdu ve Cumartesi günü liderliği sahibi olan Sivasspor’a bıraktı. Kasımpaşa’nın hücum oyuncuları biraz becerikli olsalardı Fenerbahçe’yi evinde farklı yenerek, güç duruma bırakabilirlerdi. Fenerbahçe oyun olarak hala büyük takım gibi oynayamıyor.

Anadolu kulüpleri bu sezon adı olup futbolu olmayan 3 büyüklerden korkmayınca zirvede ayak seslerini duyurmaya başladı. Sivasspor evinde baştan sona üstün oynadığı Konyaspor maçını son 10 dakikada attığı 2 golle kazandı. Konyaspor kalecisi Serkan maçın farka gitmesini tek başına önledi. Sivasspor, Cumartesi gecesi bir günlüğüne lider olan Fenerbahçe’den koltuğunu alarak haftayı lider kapattı.

Alanyaspor, Trabzonspor deplasmanında iyi mücadele etti. Bitirici alanlarda etkili olamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Maç gol yemesine rağmen 80. dakikaya kadar Alanyaspor’un üstünlüğü ile geçti. Alanyaspor hücumda çok iyi, pozisyonu bitirmede sıkıntı çekmeye başladı. İlk yarıda net gol pozisyonları yakaladı. Yakaladığı net pozisyonları gole çeviremedi. İkinci yarıda yine oyunda ağırlığını hissettiren bir Alanyaspor vardı. Birçok fırsatı cömertçe harcayan Alanyaspor futbolun gerçeği olan atamayana atarları yaşadı. Trabzonspor 10 kişi kaldığı maçta ilk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında kazandığı 2 penaltıdan ilkini gole çevirdi ve kendine ters gelen Alanyaspor’u mağlup etti. Hakemin yoktan var ettiği alakasız ikinci penaltı sonrası ise Fernandes önce sarı, sonra sahalarda görmek istemeyeceğimiz bir hareketten dolayı kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu arada hakem Trabzonsporlu Pereria’ya kırmızı kartını sarı ile geçiştirdi. Geçen hafta hakemden canı yanan takımların bu hafta ki rakiplerine karşı hakemler hata yaptılar.

Galatasaray ise birçok olayın şekilleneceği Gaziantep deplasmanına çıktı. Galatasaray’ın rotasyona ve sistem değişikliğine gittiği bir maç oldu. Galatasaray Gaziantep’in oyun kurmasına izin vermedi. Gaziantep’in defanstan çıkmasına müsaade etmeyerek kontrolü elinde tuttu. Maçın 60. Dakikasına kadar sahanın her alanına hakim bir Galatasaray görüntüsü verdiler. 60. Dakikadan sonra yorgunluklar başladı. Maçın son 30 dakikası Gaziantepspor etkili gibi gözükse de skoru değiştirici golleri bulamadı. Galatasaray Gaziantep’i ilk yarıda attığı 2 golle geçerek liderle arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi.

Haftanın son maçında Beşiktaş, Denizlispor maçı iyi futboldan çok iyi mücadele eden 2 takımın karşılaşması oldu. İki takımında ilk yarıda gol atamadığı maçta ikinci yarıda Beşiktaş’ın attığı tek golle 1-0 sona erdi. Hakemin Caner’e yapılan müdahaleye kırmızı kart vermesi gerekirdi. Mustafa Yumlu’nun Diaby’e yaptığı hareket penaltı olmalı idi. Denizlisporlu Sackey’in, Diady’e yaptığı hareket direk kırmızı kart olmalı idi.