Süper ligin 29. Haftası Cuma gecesi oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçı ile açıldı. Oyun karşılıklı ataklarla başladı. 15. dakikada Konyaspor’dan Amir Hadziahmetoviç kırmızı kart görünce oyunun hakimiyeti Beşiktaş’a geçti. Beşiktaş 40. dakikaya kadar Konyaspor defansını ve kaleciyi geçemedi. 40. Dakikada Burak Yılmaz’ın jeneriklik golü ile Beşiktaş 1-0 öne geçti. İlk yarının uzatma dakikalarında Diaby ile Burak paslaşmasında Burak’ın şık pasını aynı şıklıkta iki defans oyuncusunu oyundan düşürüp kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra filelere gönderen Diaby ile Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi. İkinci yarının 52. dakikasında Burak Yılmaz’ın asistini aynı güzellikte filelere gönderen Lens Beşiktaş’ı 3-0 öne çevirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş evinde Konyaspor’u 3-0 gibi net skorla geçti.

Beşiktaş; rakipten sık top çalıp, ara paslar ve uzaktan şutların yanında bireysel yetenekleri ile pozisyon yarattı ve bitiricilikte güçlü yönleri ile göz doldurdu. Ayrıca oyunu rakip sahaya yıkarken, topla oynamayı domine edip, ağırlıklı olarak rakibin sol tarafından saldırdılar. Olumsuzlukları ise sık sık ofsayta yakalanmaları oldu.

Konyaspor ise; ara paslarda pozisyon yaratmakta etkili oldular. Sahaya yayılarak ama sağ kanadı ağırlıklı ve ara pasları tercih ederek oynadılar. Rakipten sık top çaldılar ve fazla top kaptırdılar. Bitiricilikte etkisiz kaldılar. Çok fazlada bireysel hata yaptılar.

Cumartesi günü akşam maçında Fenerbahçe Malatyaspor’u konuk etti. İlk yarısı seyredenleri yoran maç golsüz beraberlikle sonuçlandı. Maç Gökhan Töre’nin ikinci sarıdan atılmasına kadar seyir zevkinden yoksun devam etti. 65. Dakikadan sonra oyun hareketlendi. 10 kişi kalan Malatyaspor karşısında, 70. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın ortasını kafa ile ağlara gönderen Vedat Muriç Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Malatyaspor 81. dakikada Youssouf Ndayishimiye ile beraberli, 89. dakikada Mitchell Donald ile 2-1 üstünlüğü ele geçirdi. Fenerbahçe önce 90. Dakikada sonra 90+5. Dakikada Ozan Tufan’ın iki golü ile maçı 3-2 kazanmasını bildi.

Fenerbahçe; Oyunu rakip sahaya yıkıp, topla oynamayı domine ederek hem ortadan saldırıp, hem de kanatlardan yaptıkları ortalarla etkili oldular. Biricilikte de güçlüydüler.

Malatyaspor ise;  Sahaya yayılarak, uzun topları tercih ettiler. Ortadan saldırıp uzaktan şutlarla ve ortalarla etkili oldular. Rakibe hem top kaptırdılar, hem de top çaldılar. Duran toplarda etkili oldular. Bitiricilikte güçlüydüler.

Cumartesi gece maçında Trabzonspor evinde lig sonuncusu Ankaragücü’nü ağırladı. Trabzonspor maçın hemen başı olan 3. dakikada golcüsü Sorloth’ün ayağından kazandığı golle 1-0 öne geçince farka gideceği düşünüldü. İlk yarıda başka gol olmayınca Trabzonspor soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda 63. dakikada kazanılan penaltıyı Gerson Rodrigues ağlara göndererek takımının beraberlik golünü attı. Ankaragücü’nün golünü atan Gerson Rodrigues 83. Dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Sonraki dakikalarda başka gol olmayınca karşılıklı atılan birer golle maç 1-1 sone erdi. Bu skorla Trabzonspor şampiyonluk yolunda ciddi yara aldı.

Trabzonspor; topla oynamayı domine etti. Rakipten top çalarak, ortadan saldırıp, uzaktan şutlarla ve duran toplarla etkili olmaya çalıştılar.

Ankaragücü ise; Sahaya yayılıp, uzun toplarla ve sağ taraftan saldırarak etkili olmaya çalıştılar. Tehlikeli yerlerde sıklıkla frikik verdiler. Topu sık kaptırdılar. Aşırı sert oynadılar.

Gecenin diğer maçı ise ligin flaş ekibi Alanyaspor ile Göztepe arasında İzmir’de oynandı. Maçın henüz 4. dakikasında Alanyaspor kaptan Efecan’ın ayağından 1-0 öne geçti. Bu gole 11. dakikada Kaan Kanak’ın büyük hatasından yararlanan Serdar Gürler Göztepe adına beraberlik golünü attı. 45+2 dakikada golcü Papis Cisse’nin ayağından kazandığı golle Alanyaspor deplasmanda ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi. İkinci yarının 49. dakikasında Alpaslan’ın şık kafa golü ile Göztepe evinde beraberliği yakaladı. 64. dakikada Papis Cisse kendinin ikinci, Alanyaspor’un 3. Golünü atarak takımını deplasmanda 3-2 öne geçirdi. Maçın 90. dakikasında  Stefanı Napoleoni attığı golle Göztepeyi beraberliğe taşıdı. Başka gol olmayınca maç 3-3 sonuçlandı.

Göztepe; Topla oynamayı domine edip, sahaya yayılarak oynadılar. Atakları ortadan ve sol kanattan geliştirdiler. Kontra atak ve kanatlardan etkili oldular. Ayrıca duran toplarla pozisyon yarattılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Alanyaspor ise; Oyunu rakip sahaya yıktı. Ara paslarla, ortadan saldırıp, uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Kanatları her zamanki gibi etkili kullandılar, bitiricilikte güçlüydüler. Tehlikeli yerlerde frikik verdiler ve çok fazla bireysel hata yaptılar.

Pazar gecesi zirve mücadelesi yapan Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan maç haftanın en önemli maçı idi. İlk yarısı Galatasaray topa daha çok hakim olmasına rağmen iki takımda ataklardan sonuç elde edemedi. İki takımda gol atamayınca ilk yarı 0-0 berabere bitti. İkinci yarının 51. dakikasında İrfan Can Kahveci’nin ortasını kafa ile ağlara gönderen Danijel Aleksic Başakşehir’i 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Başakşehirli oyuncular skoru korumayı düşününce Galatasaray oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Maçın 67. dakikasında Marcelo Saracchi’nin asistini Emre Akbaba kaleye göndererek Galatasaray’ın beraberlik golünü attı. Golden sonra Galatasaray ataklarını sıklaştırdı. Başakşehir ise skoru korumaya çalıştı. Maçın 85. dakikasında Başakşehir’in yıldızlarından Edşin Visca ikinci sarıdan kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. Maçta başka gol olmayınca maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Başakşehir; Rakipten topu sık çaldılar. Ortadan ve kanatlardan hücum ettiler ve uzun toplar kullandılar. Agresiflerdi ve tehlikeli yerlerde frikik verdiler.

Galatasaray ise; Topla oynamayı dömine edip oyunu rakip sahaya yıktılar. Rakipten sık top çaldılar ve ortadan ve sol kanattan saldırdılar. Kanatları kullanıp sık orta yaptılar. Uzaktan şutları tercih ettiler.

Ligin zirvesinde Başakşehir ve Trabzon yalnız kalmış gibi gözüküyor. İki takımda haftayı puan kayıpları ile kapatmasına rağmen rakipleri fırsatı değerlendiremedi. Her takım şampiyonluğu birbirine ikram ediyor. Haftaya iki takımın işi de zor. İki takımda puan veya puanlar kaybedebilir. Bugünkü sonuç Trabzon’u tekrar havaya soktu. Fikstürün en ilginç yanı ise küme düşecek ve ligden düşecek takımlar birbirini etkileyecek. Şampiyonluğa aday takımlar küme düşmeye aday takımlarla maç yapacak. Bakalım bu fikstür ile kim şampiyon, kim küme düşecek. Heyecan ve merakla bekliyor olacağız.