Çarşamba gecesi Şampiyonlar Ligi son maçında PSG karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray’ın farklı mağlubiyeti ile başladı. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray puan ya da puanlar ümidi ile gittiği deplasmandan 5-0’lık hezimet, ve -13 averaj ile döndü. Perşembe gecesi de Çarşamba gecesini aratmadı. Beşiktaş rotasyon yaparak gittiği İngiliz ekibi Wolverhampton'a takımına, ilk yarı direnç göstermesine rağmen ikinci yarının başlarında 12 dakikada yediği dört golle 4-0 mağlup oldu. Bu da Beşiktaş’ın Avrupa Liginde defansının çok kötü olduğunun bir göstergesi olarak karşımıza çıktı. Zaten Beşiktaş son iki maçını formalite olarak oynadı.

Trabzonspor ise son maçında İsviçre’nin Basel takımını 2-0 mağlup oldu. Basel’in her yarıda attığı birer golle 2-0 kazandığı maç sonunda Trabzonspor önceden veda ettiği UEFA kupası maçından da eli boş döndü. Basel’in ise 2 golü de kalecinin sektirdiği toptan gelmesi, Trabzonspor açısından şanssızlıktı. Bu da defans işle kalecinin uyumsuzluğunu gösterdi. Genenin finali ise Başakşehir’indi. Deplasmanda Alman ekibi Borussia Mönchengladbach ile kora kor mücadele eden Başakşehir 33. Dakikada 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı. İlk yarının son dakikasında beraberlik golünü atarak soyunma odasına o moralle gitti. İkinci yarıda da mücadelesini sürdüren Başakşehir uzatma dakikalarında attığı golle deplasmanda güçlü rakibini 2-1 yendi ve Roma’nın üstünde 10 puanla grup lideri oldu.

 Bu galibiyet ülke puanı açısından da oldukça önemli ve değerlidir. Avrupa’da ülkemizi temsil eden tek takım kalan, Başakşehir’i kutluyor ve üst turlarda başarılar diliyorum. Kendini büyük kulüp gören diğer takımlara da bu sezon ki Avrupa macerası umarım iyi bir ders olur.