Okullar tatil olmadı, tedbir amaçlı eğitim öğretime ara verildi, önce bunu çok iyi anlamak gerekir. Hayat bilmecedir, attığın her adım bir hece, çözene gündüz, çözmeyene gecedir. Gözle görünmüyor diye tehlikesi yok değil, esprilerimiz harika, sanki virüste bize gülüyor gibi bir durum.

Abartanlar az değil, ciddiye almakla abartmak arasında fark vardır. Düzgün toplum olabilme sınavı. Bencil olmama sınavı, abartanlara marketlerde paket yalayarak gıcık edende az değil. Bunun bir emperyal yalan olduğu, tv’leri seyretmeyin diyende var. Sağlık bakanı güven veriyor ama iş bazı sınırlara gelince onu aşamıyor,,

Hiç sağlık personelini yazan , ne yapıyorlar diye düşünen yok!!? Asker içinde , görevleri o ölecekler tabi diyen kafa , biri aşıyı  bulsun diye bekliyor , alıntı bir yazı ama çok doğru. Milyonlar kazananlar bulsun aşıyı , 4 bin dolar maaş alandan beklemek hakkın değil , şımarıklar bulsun, kendi hastalarını tedavi etsinler , öyle ya sağlıkçıların en çok şikayeti ,yedikleri dayaklar. İzinleriniz iptal , aklımız sizde , kalbimiz sizde kolay gelsin ,vatan sağ olsun der gibisiniz sessiz,

Hacılar çocukların yurtlarını beğenmemiş , telefon gelir arada öğrencilerimiz o beğenmediğiniz yurdun üç kuruş parasını ödeyemez, bulur buluşturur göndeririz, evine dönecek otobüs parası yoktur , kitap alamazlar bazen, mercimek çorbasıyla bir ekmek bitirirler bazen, ülkenin sağlığını risk ediyorsunuz, sabredin bari, sizi kim hangi ara dinden bu kadar uzaklaştırdı . Sizden sonra çocuklarımız orada nasıl kalacak esas sorun bu,, Sizi niye tarikat yurtlarına yerleştirmediler ? Halılar , lüks ortam , sizinkiler  memleket yönetecek   lüks arabalar , yüksek maaşlar , sınavsız başarılar , paralı askerlikler ,,bizim garibanlar üç bin lira maaşa aşı bulacak. Şimdi olduğu gibi canla, başla hastanede çalışacaklar , hadi bakalım gelecek sene bizim çocuklara yardım başlıya.

Neyi anladık bir virüs kıyametimiz olabilir, çözene silah olur , çözmeyene ceza,, zengin , fakir kimseyi ayırmıyor. Tedbir , sakinlik ve doğru yapılması gerekenleri yapmak , neye güveniyoruz,, yeterince ölüm yok , ??!!?Virüs gezmiyor , insanlar gezdiriyor .Biyolojik mi ? Henüz bu aşamaya gelindi mi bilmiyorum. Yeni tip covid diyorlar , onun için aşısı yok, tedbir temizlik , kalabalık ortam yaratmama.6 ay gibi bir sürede çıkar aşı , onun için tedbir .