Süper Ligin açılış maçı Cuma günü Gençlerbirliği ile Malatyaspor arasında oldu. İki takımında ofansif futbolu seyir zevki yüksek bir müsabaka izlenmesine neden oldu. Karşılıklı goller ile maç 3-3 sonuçlandı.

Cumartesi günü lider Sivasspor evinde Kasımpaşa’yı ilk yarıda attığı gollerle net bir şekilde 2-0 yendi ve haftayı da lider kapattı. Üstün bir maç çıkaran Sivasspor, bulduğu fırsatlardan ikisini golle sonuçlandırarak Kasımpaşa’yı eli boş gönderdi. En yakın takipçisi 2 puan gerisindeki Başakşehir.

Yine Cumartesi günü 17.30’da başlayan maçta Alanyaspor evinde Ankaragücü’ne adeta gol oldu yağdı. Ankaragücü’nün de skorun açılmasına katkı sunduğu maçta Alanyaspor ilk yarıda iki gol, ikinci yarının sonlarında da attığı üç golle adeta sağanak şekilde gol yağdırdı. Farklı skora rağmen kimse Alanyaspor’un çok üstün bir maç çıkardığını düşünmesin. Farkın açılmasında Ankaragücü’nün direnç göstermeyen oyununun katkısı çok büyüktü. Farklı skora rağmen Alanyaspor seyir zevki yüksek futbolundan uzaktı. Şüphesiz bu durumdan, sakat ve cezalı futbolcularının çokluğu etkilidir. Yinede kadro derinliği fena olmayan Alanyaspor’un daha etkili futboluna bir an önce dönmesi gerekir.

Pazar günü gündüz maçında Başakşehir, Antalyaspor ile karşılaştı. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada Başakşehir rakibine üstünlük kurduğu maçın ikinci yarısında bulduğu iki golle maçı 2-0 kazanmayı bildi. Bu sonuçla Başakşehir yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

Pazar günü ise akşam karşılaşmasında ligin iki ismi büyük kulübü Trabzonspor ile Galatasaray karşılaştı. İlk yarısı denk mücadele şeklinde geçen karşılaşma 0-0 sona erdi. 25. dakikada Ömer Bayram’ın rakibe tokadını sarı kart ile geçiştirip, küfrünü ise duymaması Galatasaray’ın 10 kişi kalmasını engelledi. İkinci yarının başında Trabzonspor öne geçti. İkinci yarı Trabzonspor daha üstün oyun sergilemesine rağmen 90. dakikada Galatasaray’ın golüne engel olamadı. Böylece maç 1-1 sona erdi.

Haftanın son maçı son haftalarda üst üste az gollü galibiyetler alan Beşiktaş ile ligin dibinde yer alan Kayserispor arasında oldu. Beşiktaş, etkili bir oyun koyduğu ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi. İkinci golde top çizgiyi geçmiş gibi görünmesine rağmen futbol kurallarına göre izdüşümü tamamen sahayı terk etmediği için top oyun alanında sayılınca gol VAR kararı ile geçerli sayıldı. İkinci yarıda Beşiktaş oyunu soğutmaya çalıştı. Maçın sonlarına doğru Kayserispor maçtaki hava hakimiyetini skora yansıttı ve golünü attı. Maçta Beşiktaş’ın 4-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş lider Sivasspor’un 3 puan gerisinde 3. sıraya yerleşti. Beşiktaşın 4. golünde ki kornerden önce Güven topu elle alıyordu. Kayserispor lehine kornerden önce serbest vuruş verilmesi gerekiyordu.

Bu hafta ligin zirvesi ile düşme hattındaki takımlar arasındaki makas kendini hissettirecek derecede açılmaya başladı.