Siyaset kurumlarının neyi tartıştığını kavramakta güçlük çekiyorum. Partiler arası atışmaları biraz anlayabiliyorum da parti içi sürtüşmelerin bu kadar abartılmasına bir türlü akıl erdiremiyorum. “Saraya bir ce Ha Pe”li çıkmış da, görüşme yapmış da vay efendim!..

Politika her yanıyla yanar-dönerdir. İnandırıcılık vasfını kaybetmiş, umutları zedelemiştir. Gündemi kişisel hırs, intikam, kin ve öfke işgal etmektedir. Herkes, diğerini alaşağı etme çabasındadır.Vatandaş politikacılardan ağır başlılık, akıllılık, bilgelik, önderlik, liderlik ağırlığı beklemektedir. Kızılsa da, öfkelenilse de söz konusu saray artık milli bir değer, yeni bir eserdir…

Siyasetle içiçe olduğu bilinen şahsiyetlerden dikkat çekenler iktidar veya muhalefetçe ti’ye alınabilir,politik mücadele kavramında transfer talebinde bulunabilirler. Güçlenen muhalefeti kırmak için hizip yaratabilirler. Açık veya gizli görüşme yapılıp yapılmaması da önemli değildir ama, siyasetçinin bir çizgisi olmalı ve bu çizgide yürümeli, taviz vermemelidir. Birçok partili o partide olsa ne olacak, bu partiye gelse ne yapacaktır. Seçmen gözünde “hiç”tirler..

Bu gün siyasi partiler arasında politikayı aşan ideolojik derinlikte gizli çatışma mevcuttur. Kökleri tarihe doğru derinleşip gitmektedir. Dış güçlerin Türkiye üzerinde hesapları vardır. Enerji savaşları bunların başında gelmektedir. Anadolu coğrafyası farklı medeniyetlerin bileşkesi konumundadır. Cumhuriyet, kolay kurulmamıştır. Akdeniz, paylaşılamamaktadır..

Suriye savaşında ortaya çıkan “Ben, petrolü seviyorum!..” söylemi ile tarihin derinliklerinden yansıyan “bir damla kan, bir damla petrol!..” sözleri örtüşmektedir. Batılı, “hazine var!..” derken, defineciler “kriter gölü kurutuyor…” Türk siyasetçiler ilmi gerçekliğe özenmeli, dedi kodu politikalarından özlerini uzaklaştırmalıdır. Bir delinin attığı taşı bin politikacı çıkartamaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı her kim ile görüşmek gerekiyorsa görüşür. Ülke için de partisi için de. Siz de, görüşün!.. Kırmaya, kırılmaya, darılmaya, küsmeye değmez… Hayat mücadeledir!..

Gazetecilik farklı bir meslektir. Jurnallemedir, dedikoduculuktur. Tahminleri, duyumları değerlendirir, mitoslar üretir, ya tutar, ya tutmaz ama,bazen tutuyor işte… Herkesi biri birine düşmanlaştırabiliyor. Akıllı olun yahu! Varsın görüşsün. Partinize, politikanıza, hedeflerinize sahip çıkın, davanıza odaklanın. Halka lider, önder olmaya özen gösterin…

Siyasi mücadeleyi aşan ideolojik kavramların içinde binlerce ajan vardır. İktidarları da sallar, muhalefetleri de sollar. Bütün siyasi partiler demokrasinin kazanımdır. Beklenti iyi, halis niyettir. Liderler, büyük davaların peşinden koşandır; kişiler ve küçük işlerle meşgul olmaz!..