Süper Ligin 21. haftasında ligin iddialı takımlarından Beşiktaş evinde Gaziantep Futbol Kulübünü ağırladı. Beşiktaş rakibi karşısında kanatlardan pozisyon yakalama, duran toplardan pozisyon yaratma ve bitiricilikte güçlü bir oyun sergilediler. Oyunu rakip sahaya yıkıp, sağ kanadı etkili kullanmaları ise rakibi bozdu. Ayrıca topla oynamayı domine edip, ara paslarla da etkili oldular. Buna karşı Gaziantep ise kontrakla etkili olmaya çalıştı. Sahaya yayılarak oynamaya özen gösterirken uzaktan şutları ve sağ taraftan atak geliştirmeyi tercih ettiler. Zaman zaman uzun ve bazen de kısa paslarla etkili olmaya çalıştılar. Topla oynama oranlarına nispeten daha yüksek oranda rakip kaleye şut çektiler. Özellikle ikinci yarıda daha etkili olan Beşiktaş bitiricilikte etkili olması ile 3-0’lık net skorla haftayı galip bitirdi.

               Aynı saatte Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasındaki maçta ise dişe diş bir mücadele vardı. Trabzonspor; kanatlardan pozisyon yaratıp, bitiricilikteki güçlülüğünü gösterdi. Trabzon rakibinin sol tarafından saldırırken, topla oynamayı domine etmeyi becerdi ve ara pasları tercih etti. Gençlerbirliği ise; uzaktan şut çekmekte etkili olmaya çalıştı. Sağ taraftan etkili olmaya çalıştı ve orta açarak gol aradılar. Topla oynama oranlarına göre yüksek şut çektiler. Bütün bu verilere rağmen Trabzonspor maçın son 10 dakikasında bulduğu iki golle, rakibini evinde 2-0 yenerek altın değerinde 3 puanı cebine koyarak evine dönmeyi becerdi.

               Cumartesi gece maçında, Fenerbahçe süper ligin tek ilçe temsilcisi, güçlü ekiplerinden olan, en fazla gol atan ikinci takımı Alanyaspor’u konuk etti. Alanyaspor sahaya yayılarak, ağırlıklı olarak sol tarafı kullanmaya özen göstererek uzun topları tercih eden bir oyun sergiledi. Fenerbahçe ise, oyunu rakip sahaya yıkıp, topla oynamayı domine ederek, sol taraftan kısa paslarla etkili olmayı tercih etti. İki takımında penaltıdan attığı birer golle 1-1’lik skorla puanları paylaştı. Maçta Cisse teknik ekipten gelen uyarıları dikkate alsa idi Alanyaspor 3 puanla dönebilirdi. Fenerbahçe’nin penaltı diye iddia ettiği pozisyonda hakemin kararı ise doğru idi.

               Pazar günü gündüz maçında lider Sivasspor ile takipçilerinden Başakşehir arasında oynanan maça Sivasspor kazanmak için çıktı. Sivasspor; uzaktan ve kanatlardan pozisyon yaratmakta etkili olmaya çalıştı. Sahaya yayılarak, orta açmayı tercih etiler. Başakşehir ise, rakipten top çalıp, uzun toplarla kanatlardan etkili olmaya çalıştı. Başakşehir öne geçmesine rağmen Sivasspor’un golüne engel olamadı ve maç karşılıklı atılan goller ile 1-1 sona erdi.

               Pazar günü akşam maçında Kasımpaşa ligin iddialı ekiplerinde Galatasaray’ı konuk etti. Galatasaray’ın başta sona üstün oyun sergilediği mücadelede, Kasımpaşa ilk golü kendi kalesine atarak çözülmeye başladı. Sahanın yıldızı Adem Büyük’ün attığı iki golle ilk yarıyı ve maçı 3-0 kazanmayı bildi.

               Ligdeki puan sıralaması bu hali ile bitse inanın hiç üzülmem. Ligin gerçek durumuna yakın bir sıralama olur. Ligin ilk yarısında hiçbir varlık gösteremeyen üç büyüklerden birisi şampiyon olursa üzülürüm. Herkes kötü oynarken de puan veya puanlar kazanmak önemli masalını bir kenara bırakmalı. Bu senenin en iyi futbolunu Sivasspor, Alanyaspor, Malatyaspor, Başakşehir ve Trabzonspor oynadı. Umarım bu sayı artar ve ligin kalitesine olumlu etkisi olur. Tabi bunun olabilmesi içinde futbolun paydalarının takım amigoluğunu değil de futbolun gerçeklerini futbolseverlere aktarması gerekiyor.

               Önümüzdeki haftalarda ligin üst sıralarındaki takımların mücadelelerini izlemeye devam edeceğiz. Bu maçlarda en az puan kaybeden takım büyük avantaj sağlayacaktır. Seyir zevki yüksek maçlar izleme isteğimi belirterek, takımlara başarılar diliyorum.