Elbette esnaf, zanaatkar iş yapacak, çiftçi ekip biçecek, sanayici üretecek, işçi çalışacak. Herkes işine gücüne bakacak fakat kimse tedbiri elden bırakmayacak. Salgın bitene kadar tedbirleri yaşam biçimi haline getireceğiz.

     Durum galiba yanlış anlaşıldı, salgın daha bitmedi, devam ediyor. Hem de hız kesmeden devam ediyor. Her gün bin ila bin beş yüz arası yeni vaka ekleniyor.

     Gerek Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesinden, gerekse Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca Twitter hesabından corona virüse dair güncel tabloyu günlük olarak açıklıyor. Tablolar salgının bitmediğini, devam ettiğini gösteriyor.

         Her ne kadar yoğun bakımda ve solunum cihazına bağlı hasta sayısında azalma olsa da günlük can kaybı onlu rakamlara gerilese de vaka sayısında son günlerde ciddi artış var.

     Ülkemizde son dönemlerde vaka sayısındaki artış nedeniyle Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca da vatandaşları sık sık uyarıyor. Bu uyarılar elbette boşuna değil.

     Caddeler parklar iğne atsan yere düşmez misali adeta insan seli. Çarşı, pazar tıklım tıklım. Kolay değil tabi tam dört aydır evlere kapandık. Ne de çok özlemişiz kalabalıklar içinde olmayı.

     Gencinde ihtiyarında sosyal mesafe hak getire, maske; o da ne? Sanırsınız ki virüse karşı efsunlu. Uyarsan kimi, hangi birini uyaracaksın.

     Hükümet tedbirleri gevşetti lakin salgın hız kesmedi. Tehlike halâ devam ediyor.

     Virüs aramızda kol geziyor aman dikkat edelim, gerekmedikçe dışarı çıkmayalım, çıkarsak da maskemizi takalım, sosyal mesafeye uyalım. Bu illet salgını ancak bu şekilde bertaraf edebiliriz. Hepinize sağlıklı günler dilerim.