Bu okulları Osmanlı'ya zorla açtırmadılar.

Osmanlı ne zaman zorda kalsa , bir başka devletten yardım isterdi. Ayakta kalma stratejisi olmuştu.Kavalalı Mehmet'i def etmek için Ruslardan destek istedi.1855 Kırım Harbinde İngilizlerden,Fransızlardan destek istedi,tüm gayri Müslüm tebaa 'sının vesayet haklarını bu devletlere devrediyordu.Ortadoks tebaa'nın vesayetini Ruslara,Katolik tebaa'nın vesayeti İngiliz ve Amerikalılara.Protestan tabaa'nında Fransızlara ve sonuç Ortadoks, Katolik,Protestan için 2305 okul açıldı. Rumlar - 240, Ermeniler-863,Yahudi-150, Protestan- 392, katolik 660 tane idi.

Türkler ise Yavuzdan sonra dağlara çekilmiş son 350 yılda Osmanlı'da hristiyanlarla ,Yavuzun Mısır'dan getirdiği 3 bin imamın idaresine geçmiştir .

BU İMAMLAR SADECE TÜRKLERLE UĞRAŞMIŞ ,SÖZDE AZINLIKLAR KENDİ MAHKEMELERİ DAHİL HERŞEYLERİNİ AYIRMIŞTIR.Savaşta önde biz ( ganimetten alamazsın, önde olunca hayatta kalma şansın!??! ) vergide biz, üstüne birde Türk müslümanı araplaştırma politikası , Kürt aşiretlerine verdikleri güçlede onlarda Türkmenleri kesmiştir, Doğuda Kürtçe bilen Türkmen dolu??! EY İMAMLAR NİYE HRİSTİYANLARI MÜSLÜMAN YAPMAK İÇİN UĞRAŞMADINIZDA ,TÜRKE ZULÜM YAPTINIZ. ?

Vesayet Abdülhamithan döneminde de devam eder ,Yeşilköy'e kadar gelen Rusları çıkaracak gücü kalmamıştır , KIBRISI verir ,İngilizlerde gemileriyle Rusları Yeşilköy'den çıkarır. Enver paşa 20 bin Alman subay ve silahıyla Çanakkale dahil 4 yıl savaşır , Filistinde savaşı kaybeden Alman , Osmanlı'nın Mondrosu imzalamasına sebep olur. Vahdettin zaten İngilizleri çoktan istiyordu . İstanbul işgal edilir. 4 yıl 10 ay . İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan askerleri şehirlere girerken bayraklar , alkışlarla karşılanır????? Neden?? Şehirde Osmanlı'nın 200 yıldır hak verdiği tebaaları vardı. Türk dağlarda , köylerdedir ??!! 350 yıl önce oralara sürülmüştü.Zaten ,Osmanlı'yı kandırarak satılan yüzbinlerce silah kullanılmadan teslim edildi .İngilizler parasını aldığı silahları Osmanlı'ya vermemiştir. Lozanda 6 ay kapitilasyonlarla uğraştık,, heryeri almışlar onlar işletiyor,,(bugün ne hatırlatıyor)

Dağdan indik VATANIN VE TÜRKÜN ONURUNU AÇ VE YOKLUKLA KURTARDIK, DÜŞMANI YENDİK GERİ ALDIK, Vay ! Senmisin DÜŞMANI yenen ,, 1952 , tekrar aynı adamlara ülkeyi teslim ettiler , fabrikaları kapattılar, borçlandırdılar, Türk ordusunu teslim ettiler , yalanlar başladı ! Tarikatları kurdular ve bunları öğrettiler,Kuran yasaktı , siz dinsizsiniz, haklılar biz gerçek müslümanları koruduk , onlar hristiyan ve Arap , emevi müslümanlarını !!? Korudular,yeniden aynı tebaa başımızda !!? Bunun sonunda bir hayır bekliyorsan, Türk soy kırımı kaçınılmazdır. Öyle ya o kadar Türk öldürdüler , bize iftira atıyorlar. Hristiyanları korudular , siz Müslümanlığı kaldırdınız diyorlar , demekki orada Halife olmayla olmuyormuş,, bizde dedikki ,

Yeryüzünü yaratan Allah dururken, kula kulluk eylemem.

Arabiyi, farsiyi bilmem dile minnet eylemem. Son söz Türkün Anadolu'da 14 bin yıllık varlığını bitiremiyeceksiniz.