Ligin ilk yarısının son haftasının açılış maçı Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynandı. Geçen haftaki Fenerbahçe ile Beşiktaş maçındaki hakem kararlarının, maçın önüne geçmesi nedeni ile gözler bu hafta oynanacak Gençlerbirliği, Beşiktaş maçına çevrildi. Maçın ilk çeyreğinde Vida’nın yaptığı faul sonucu, hem Beşiktaş lehine faul verip, hem de itiraz eden oyuncuya önce sarı kart, itirazların (duymadık ama açıklama o yönde) hakarete dönüşmesi sonucu direk kırmızı kart gösteren hakemin yaptığı eyyam, Beşiktaş seyircisinin tepkisini çekince, hakem geri vites yapmak zorunda kaldı. 10 kişi kalan Gençlerbirliği 1-0 öne geçmesine rağmen gereksiz yere bir kırmızı kart daha görünce 9 kişi kaldı. İkinci yarı 9 kişilik rakibini sahanın 36’lık delikanlısı ve yıldızı Atibanın 3 asisti ve 1 golü ile 4-1 Beşiktaş kazandı.

Cumartesi gündüz maçında Başakşehir güçlü rakibi Kasımpaşa’yı bitirici noktalarda etkili olmaları neticesinde 5-1 yendiler. Skorun kimseyi aldatmaması gerekir. Kasımpaşa; Başakşehir’e göre daha çok pozisyona girdi, sahayı daha iyi kullandı ama bitirici noktalarda çok yetersiz kaldılar.

Cumartesi gününün ikinci gündüz maçı Trabzonspor ile Kayserispor arasında oldu. Trabzonspor’un oldukça etkili olduğu maçta adeta gol yağmuru vardı. Trabzonspor ligin 10 puanlı sonuncusu Kayserispor’a acımadı ve yarım düzine gol attı. Kayserispor ise gücünün yettiğince direndi ve bu direnç sayesinde 2 gol attı. Maçta 6-2 Trabzon’un üstünlüğü ile sona erdi.

Cumartesi akşam maçında eksik kadrolu ligin alt sıralarında bulunan Antalyaspor, Galatasaray’a konuk oldu. Galatasaray baştan sona üstün oynadığı maçta, güçsüz rakibi Antalyaspor’a adeta gol yağdırdı. İlk yarısını 3-0 önde bitirdiği maçta, ikinci yarıda 2 gol daha atarak maçı 5-0 kazandı.

Pazar günü gündüz maçında lider Sivasspor, Göztepe’yi konuk etti. Kar yağışı altında oynanan maçın ilk yarısı oldukça kısır geçti. İkinci yarı Rıza Çalımbay’ın oyuncu değişikliği etkisini gösterdi ve Sivasspor rakibine göre etkili oynamaya başladı. 66. Dakikada bulduğu gölede maçı 1-0 kazandı. Sivasspor, bu sonuçla devreyi en yakın rakibi Medipol Başakşehir'in 4, Trabzonspor'un ise 5 puan önünde lider bitirdi.

Sivas ekibi, şampiyonluk mücadelesi verdiği 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında da devreyi 37 puanla lider tamamlamıştı. Kırmızı-beyazlı ekip, 2007-2008 sezonunu 73 puanla 4'üncü, 2008-2009 sezonunu da 66 puanla 2'nci noktalamıştı.

Pazar günü gündüz maçında Alanyaspor ile Konyaspor karşılaştı. İlk 20 dakikada daha etkili olan konuk Konyaspor’du. Maçın 7. dakikasında Konyaspor deplasmanda 1-0 öne geçti. İlk 20 dakikada Alanyaspor’un etkili olduğu sol kanadı, Konyaspor adeta çökertti. 20. Dakikadan sonra orada etkili oynayan Farouk Miya’yı Aykut Hoca kenardan alıp forvet arkasına çekince Alanyaspor etkili olmaya başladı. 35. dakikada çalışılmış bir gol izledik. Salih’in ön direğe kestiği topu Caulker kafa ile aşırttı, golcü Papis Cisse sert vurdu ve golü attı. İkinci yarıda daha etkili oynayan Alanya uzatma dakikalarında golcüsü Papis Cisse ile bulduğu golle maçı 2-1 kazandı.

Haftanın son maçı Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynandı. Fenerbahçe 13. dakika da duran toptan Deniz Türenç’in ayağından kazandığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Rizespor 20. Dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. İlk yarısı 1-1 biten maçta 2. yarıda Jailson yaklaşık 30 metreden attığı golle Fenerbahçe’nin tekrar öne geçmesini sağladı. Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe Rize deplasmanından 2-1 galibiyetle evine döndü.