Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanan maç futbolun adaletinin olmadığını gösterdi. Maç, Muslera ile Alanyaspor arasında geçti desek daha doğru olur. İlk 45 dakikada penaltı atana kadar Galatasaray, Alanyaspor kalesine iki defa gelebilmiş, üçüncü gelişinde ise penaltı kazanmıştı. Penaltı golünden sonra, Alanyaspor bir anda bocalamaya başladı. Galatasaray ise ilk yarı bitene kadar etkili oyun oynamaya çalıştı.

                Maçın ikinci yarısı ise Galatasaray için adeta kabusa dönüştü. Sahada sürekli atak oynamaya çalışan ve sık sık gol pozisyonuna giren bir Alanyaspor vardı. Bu durum 75. dakikaya kadar sürdü. Alanyaspor’un ataklarını Muslera adeta tek başına önledi. 5 dakika kadar Galatasaray topu Alanyaspor yarı alanına taşıdı. Sonrası ise tekrar Alanyaspor’un beraberlik çabalarını izledik. İstatistiklerde sadece topa sahip olmada önde olan bir Galatasaray vardı. Diğer bütün istatistikler futbolun adaleti olsa, maçın Alanyaspor lehine sonuçlanması gerektiğini söylüyordu.

Alanyaspor bu sezon Galatasaray kalesine 21 şut girişimi ile en fazla şut çeken takım oldu. Buna karşı Galatasaray 7 şut girişimde bulundu. Top çalmada da üstünlük Alanyaspor’a aitti. Alanyaspor 24 top çalarken Galatasaray 13 top çalma ile oynadı.

Maç boyunca Galatasaray’ın göze çarpan hiçbir güçlü yönü yoktu. Alanyaspor’un güçlü yönleri ise, topa sahip olma oranlarına göre yüksek miktarda şut çektiler. Ayrıca rakipten top çaldılar, kontra ataklarla ve duran toplarla pozisyon yarattılar.

Galatasaray’ın zayıf yönü, sık sık ofsayta düşmeleri oldu. Alanyaspor’un zayıf yönleri ise, bitiricilikte zayıf, agresif görüntü çizmeleri, topu sık sık kaptırmaları ve tehlikeli yerlerde faul yapıp serbest vuruş vermeleri oldu.

Galatasaray oyun tarzı olarak, sahaya yayıldı, sol tarafı daha sık kullandı. Alanyaspor ise, oyunu Galatasaray sahasına yıktı, ortadan saldırdı ve orta açmayı tercih ederek oynadı.

Önemli bir durum ise Alanyasporda Fernandes isimli futbolcu var. Tarz olarak Quaresma gibi. Formda olunca ayağına top çok yakışıyor, takımı ateşliyor. Oynayan ve izleyen oyundan zevk alıyor. Formsuz olunca da takımın eksik oynamasına çanak tutuyor. Umarım form grafiğini bir an önce yükseltir ve bir standart yakalar.

Alanyaspor bu sezonun en iyi futbol oynayan, 3-4 takımından bir tanesi. Süper Ligde oynadığı 14 maçtan, 2 tane maçında (Göztepe ve Ankaragücü) formsuzdu. Diğer maçlarında ise güzel futbol oynadı. Maç kazanırken ve puan kaybederken bile güzel futbolunda süreklilik gördük. Bu sezon Alanyaspor’un bu güzel futbolunu sürdüreceğine inanıyorum. Ligi de üst sıralarda tamamlayacaktır. Alanya’da yaşayan futbolseverler çok şanslı. Bu takım izlenmeye değer bir oyun sergiliyor.