Yağmur altında oynanan bir maç ancak bu kadar iyi olabilir. Öncelikle sahada mücadele etmeye çaba harcayan bütün futbolcuları, saha kenarında takımlarını yönlendiren teknik ekipleri ve seyretmeye gelen yaklaşık 4500 seyirciyi kutlamak gerek.

                Oyuna Alanyaspor atak başladı. Maçın başlarında bu atakların üstüne birde Antalyaspor kalecisi sarı kart görünce Alanyaspor’un daha organize geleceği belli oldu. Alanyaspor, seyircilerin de beklediği gibi iyi gelmeye çaba harcıyordu ama bitiricilik noktasında çok zayıf kalıyordu. Özellikle sol kanadı daha sık kullanıyordu. Zaman zaman da uzaktan şut denemelerinde bulunuyordu. Sahanın ortasında hakimiyet Alanyaspor’undu. Kenarlarda ise Antalyaspor Alanyaspor’a göre daha iyi bir görüntü çizdi.

                Maçın iki tane kırılma anı vardı. Maçın 68. Dakikasında Antalyasporlu oyuncu Hakan Özmert yaptığı sert faul sonrası sarı kart görmesi gerekirken, hakem pozisyonu kartsız geçiştirdi. Antalyaspor teknik ekibi hemen Hakan’ın değişikliğine gitti. Birde maçın son dakikasında Alanyasporlu Fernandes, Antalyaspor ceza sahasında orta açtığında rakibin eline çarpan top tekrar önüne düştü. Hakem önce penaltı verdi. Sonra VAR’a giderek penaltıyı iptal etti. Penaltı iptalinden sonra topu Antalyaspor kalecisine bırakarak oyunu başlattı.

                Alanyaspor’un 15 gol girişimine karşılık Antalyaspor’un 8 gol girişimi vardı. Duran toplarda da Alanyaspor üstündü. Kenar ortalarında da Alanyaspor daha fazla orta yaptı. Özellikle Salih’in korner atışında kalecinin alanı olan altı pas içinde kalan topa kimsenin dokunamaması Antalyaspor için müthiş bir şanstı.

Erol Bulut ligin en iyi futbol oynatan teknik adamlarından. Ama oyuncu değişikliklerinde herkesi şaşırttığını sanıyorum. Özellikle ikinci yarıda müthiş iyi oynayan Alanyaspor’un en iyi oyuncusu Salih Uçan’ı  ve diğer iyi oyuncu Efecan Karacan’ı çıkartması şaşırtıcı oldu. Elbette oyuncu değişikliği teknik adamın takdiridir. Ama sahanın en iyi oyuncularının değişikliğine gidilince şaşırmamak elde değil.

Seyirciler arasında ise gerginlik vardı. Antalyaspor’un Alanya deplasmanına gelirken canlı yayınla Alanyaspor seyircisini kışkırtması, Antalya’da oynanan maçlarda Alanya’yı küçümseyici ifadeler kullanması, Alanyaspor taraftarlarınca hoş karşılanmadı. Buna saha içinde Antalya kümeye tezahüratı ile karşılık verdiler. Maç geniş güvenlik önlemleri içerisinde oynandı. Maçtan sonra ise evine dönmekte olan 15 yaşında engelli bir çocuğa yaklaşık 20 kişilik Antalyaspor taraftar saldırarak darp etmişler. Bunlar futbol adına hoş olmayan görüntüler. Umarım bir daha bu tür olayları bir daha duymayız.

Süper Lige çıktığından beri centilmenliği ile ön planda olan Alanyaspor taraftarları sahasına gelen her takıma konuksever davranmıştır. Umudum odur ki, bir daha bu tip saha dışı olaylar gündeme gelmesin.