Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeyi garantileyerek gittiğimiz Andora deplasmanı bizim için iki açıdan önemli idi. Birincisi grup birincilik şansımız devam ediyordu. Fransa beraber kalırsa bizim galibiyetimiz grup birincisi olmamıza yetiyordu. Olmadı. Sağlık olsun. Grup ikincisi olarak gittik. İkincisi bir çok milli oyuncumuzu kadrodan çıkarıp yerine U21’den aldığımız oyuncuları görme fırsatını yakaladık. Mücadeleci oyunculardan kurulu bir kadro ile Andorra maçına çıktık.

Maçın 18. Dakikasında ilk golü Enes Ünal ile bulduk. Hemen 2 dakika sonra Enes Ünal’ın ceza sahasında düşürülmesi ile kazandığımız penaltıyı yine Enes Ünal ikinci defa golle sonuçlandırınca 2 dakikada 2 golle Andorra deplasmanında bir anda 2-0 öne geçtik. Oyuncularımız oyun disiplininden hiç kopmadan mücadele etmeye çalıştılar. Her mevkide ki oyuncu elinden gelen mücadeleyi gösterdi. 2-0’dan sonra oyun kontrolü tamamen A Milli Takımımıza geçti. Andorralı oyuncular bizim yarı sahamızda top bizde iken kendi yarı sahalarına çekildiler.

 Şenol GÜNEŞ’in bütün uyarılarına rağmen ısrarla yan ve geriye pas yapmaya başladık. Dikine pasa geçmekte geç kaldık. Buda disiplinli olan Andorra takımının sahasında pozisyon vermeyecek şekilde yerleşmesine sebep oldu.  Birden oyun antrenman maçına dönüştü. Kendi yarı alanımızda baskıda görmediğimiz için yan ve geri paslarla garanti pas yapan bir milli takım vardı. Dikine paslara ne yazık ki çok pas hatası yaptık. Her araya ve uzun pasımızın nerede ise tamamı Andorralı oyuncular tarafından kontrol edildi. Dikine pas konusunda yeterince başarılı olamadık. Bu da pozisyon zenginliği yakalamamızı engelledi.

Ataklarımızı sağ kanattan Nazım Sangari ile yaptık. Her pozisyon olgunlaştı ama bitirici noktalarda yine Angorralı oyunculara takıldık. Dün gece sağ kanatta Nazım Sangari defansif ve ofansif anlamda iyi işler yaptı. Merih Demiral her zamanki gibi defansın emniyetini çok iyi sağladı. Ozan Kabak, kontrolü hiç elinden bırakmadı. Ömer Bayram iyi mücadele etti. Kaan Ayhan yerinde müdahaleler yaptı. Ozan Tufan sorumluluk almaya çalıştı. Ahmet Kutucu görevini yerine getirdi. Çok güçlü bir oyuncu izledik. Ben beğendim. 2. yarı da Andorralı oyuncunun düşürmek için yaptığı tüm müdahalelere rağmen ayakta kalarak atağın kesilmesini engelledi. Hakem de o pozisyonu devam ettirdi, pozisyon bitiminde oyuncuya sarı kart gösterdi. Enes Ünal bitiriciliğini gösterdi. İlk golde kalecinin elinden kaçırdığı topu filelerle buluşturdu. İkinci golde de penaltı kazanıp ustaca vuruş yapıp skorun bir anda 2 olmasını katkı sağladı. Yusuf Yazıcı iyi işleri ile göze çarptı. İsabetli kısa pasları ve adam eksiltmeleri iyiydi. Hakan Çalhanoğlu hücuma sık sık destek vermek için çaba harcadı. Kalecimiz Uğurcan ise kalesinde güven verdi.

Şenol GÜNEŞ’in kadro değişikliğini hoş karşılamayanlar olabilir. Bence doğru ve isabetli bir değişiklik oldu. Milli kadroya aday oyuncuları görme fırsatımız oldu. Bu oyuncu grubunun iskeletini oluşturduğu milli kadro ile başarılı işler yapacağımıza inanıyorum. Şenol GÜNEŞ’te tüm mesaisini A Milli Takıma harcıyor. Şampiyonadan önce toplamda 5 hazırlık maçı daha yapıp şampiyona gideceğimizi açıkladı. Umudum ve beklentim şampiyonada iyi derece alabilmek. 5. defa katılacağımız Avrupa Şampiyonasında A Milli Takımımıza başarılar diliyorum.