Temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki açılış maçı Çarşamba günü Galatasaray ile başladı. Son lig maçında güzel oynamamasına rağmen evinde 2-0 kazanan Galatasaray kadrosu tamamen teknik direktörü Sayın Fatih Terim’in ısrarları sonucu transfer edilen oyunculardan oluşuyordu. Galatasaray’ın bu sezon ki Avrupa macerası hiçte taraftarlarının beklediği gibi gitmiyor. Sahada varlığını hissettirmeyen Galatasaray kendi taraftarı dahi bütün futbolseverlerin tepkisini çektiği gibi sosyal medyada da dalga geçilmesine sebep olacak bir skorla evine döndü. Esas üzücü olan ise sanki elindeki kadroyu başkaları oluşturmuş, takımı da başkaları çalıştırıyor gibi Sayın Fatih Terim’in açıklamaları olmuştur. Anlaşılan oyuncular Sayın Fatih Terim’i dinlemiyorlar, kendileri çalıp kendileri söylüyorlar.

Perşembe gecesi Trabzonspor Rusya temsilcisi Krasnodar’a konuk oldu. Eksikleri bulunan Trabzonspor deplasmanda Manuel Fernandes’in 2 golüne engel olamayınca ilk yarıyı 2-0 mağlup bitirdi. İkinci yarı uzatmalardaki karşılıklı 1’er golle karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı. Trabzonspor bu mağlubiyetle grubunda 1 puanda kalarak Avrupa macerasını sonlandırdı. Krasnodar ise puanını 6’ya yükselterek iddiasını sürdürdü.

Gecenin son maçlarına aynı saatte iki takımımız çıktı. İddiasını sürdürmek için Beşiktaş Braga deplasmanında idi. Teknik Direktörü Abdullah AVCI rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da kaldı. Beşiktaş’ı maça yardımcı antrönör Recep UÇAR çıkardı. Önce ev sahibi Braga öne geçti. Sonra Beşiktaş büyük ümitler ile transfer edilen Tylar Boyd’un golü ile eşitliği sağladı. İlk yarının sonlarına doğru Lens kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bıraktı. Kırmızı kart sonrası Braga 2. Golü atarak ilk yarıyı 2-1 önde bitirerek soyunma odasına girdi. İkinci yarı ev sahibi takımın üstünlüğü ile geçti. Maçın sonlarına doğru bir gol daha atan Braga maçı 3-1 kazandı. Bu skorla Beşiktaş grupta henüz puanla tanışmadığı gibi Trabzon gibi Avrupa macerasını sonlandırdı.

Gecenin diğer maçı ise Başakşehir’indi. Başakşehir deplasmanda Avusturya ekibi Wolfsberger’i deplasmanda net bir skorla yenerek grup birincisi olarak yoluna devam etti. İlk yarısında gol sesinin çıkmadığı müsabaka, maçın son 20 dakikasında Başakşehir’in biri penaltıdan olmak üzere 3 golüne sahne oldu. Başakşehir’in bulunduğu grupta lider Başakşehir’in 7 puanı varken, son sıradaki Wolfsberger 3 puan gerisinde 4 puanı var. Kazanılan puana ve sıralamaya bakınca 3 puan altın değerindedir. Başakşehir grup ikincisi gittiği Avusturyadan grup lideri dönerken ülke puanı kazandırmaya da devam ediyor. Ülke puan sıralamasında Avusturya ile çekişirken deplasmanda alınan bu galibiyet daha fazla önem kazandı.

Haftanın geneline bakınca 3 mağlubiyet ve 1 galibiyetle kapattık. 12 gol yedik 5 gol atabildik. Trabzonspor ve Beşiktaş Avrupa’ya havlu attılar. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi hayalleri suya düştü. UEFA Avrupa ligine devam edebilmesi içinde 3. olması gerekiyor. Bunun olabilmesi içinde 3. lük için çekiştiği Club Brugge’yi yenip, son haftada Club Brugge’nin puan kaybetmesini beklemesi ya da PSG’yi yenmesi gerekiyor. Başakşehir ise grup lideri olarak iddiasını sürdürmeye devam ediyor.