En basit teknolojik aleti bile kullanamayan yarım akıllılar insan kullanma peşinde. İmla kurallarından, Türkçe'den bihaber, 'En büyük gazeteci benim' diyorlar. Daha şut atmayı bilmez, en büyük futbolcu benim modundalar. Sesi karganınkinden beter, tenorum diyecek neredeyse çakma sanatçı. Yaptığı yemeğin yüzüne bakılmaz, 'Ben şefim' diyor. İki kelimeyi bir araya getiremez ben entelektüelim diye gezer, herkese ders verme peşine giderler…

Memleket böyle tiplerle doldu taşıyor. Vazgeçin bu huyunuzdan, kendiniz olun. Kaybedeceğinizi de bilseniz, yalnız kalacağınızı da bilseniz kendiniz olun. Asıl o zaman kazanırsınız. Böyle olduğunuz her an bilin ki kaybetmeye mahkumsunuz.

İnsanları kullanmaya çalışmayın. Kimse kendini kullandıracak kadar enayi değil. Dürüst olun, Allah görüyor er ya da geç ilahi adalet tecelli eder. Yoksa, fizik dersini az dinlediyseniz bilirsiniz etkiye tepki meselesini, ne ekerseniz onu biçersiniz.

Bugün dibini sıyırdığınız adamlar, yarın gün gelir yüzünüze bakmaz ya da bakılacak şeyleri kalmaz. Zaten dibini siz ve sizin gibiler sıyırdığı için bitmiştir… Olduğunuzdan farklı göründüğünüzde göreceğiniz her şey sahte olur.

Burada isim yapmış olmanız, es kaza bir yerlere gelmiş olmanız yalan dolan laflarla insanları karalamanızı gerektirmez. Kendi içinizdeki kibirde boğulacaksınız böyle giderse…

*************************

Neyse geçelim, millete laf anlatmak zaten kedi köpeği konuşturmak gibi bir şey, imkansız yani. Herkes bildiğini okumaya devam ediyor.

Benim başka bir haberim var. Alanya için 2018 yılı dönüm noktası olacak gibi. Bilmiyorum neden ama öyle hissediyorum. Çok şey değişecek gibi. İl olma konusu bile belki de çözülür artık.

O konu da çok karışık mesela. Bursa’nın İnegöl ilçesi için TBMM'ye yasa tasarısı veriliyor da neden buranın bu kadar milletvekili varken birisi de çıkıp meclise bir yasa tasarısı sunmuyor? Bence vekillerimiz de bu konuda bizim kadar hassas ve mutlaka bir şeyler yapacaklardır.

*************************

2018 yılının ilk yarısı bitmeden Alanya’da muhteşem bir festival planım var. Sağlam bir ekip ve büyüklerimizin yardımıyla eminim ki çok güzel bir şey olacak. Şimdiden ne olduğunu yazmayım ki destekleyen çok belki ama taş koymaya kalkan da çok olur. :) Ama şunu bilin ki, festivalin olduğu hafta oldukça keyifli olacak.

Birbirinden ünlü isimleri bir arada göreceksiniz. Onlarla belki de sohbet etme şansı bulacaksınız. Şimdiden sadece bunları söylesem yeterli sanırım. İleriki tarihlerde daha detaylı bilgi veririm.

Yani kısacası işte yarım aklıyla tam iş yapmaya kalkanlara inat, Alanya için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız da...