Hey dostum, senin kendinle derdin ne? Lady Gaga temsili bakışlar, yan komşunun teyzesi modelinde, ensede saçma sapan bir topuz? Ne alaka? Eyelineri, vicdanına kadar çektin, diğer bütün günlük bakımını da es geçtin ve günü kurtardın, öyle mi?

Bence bu, kendine her daim bakan ve özen gösteren bayanlara hakaret.

 ’Birkaç modelde, göz şekillerine göre eyeliner modelleri’

7.modelin vicdana kadar çekilen ve fazla yapay duran eyeliner olduğunu düşünüyorum.

Benimde çoğu zaman defalarca deneyip, iki tarafı da eşit çizemediğim için sinir krizleri geçirdiğim oluyor. Hele ki önemli bir yere ya da görüşmeye gideceksem resmen ellerim, makyajımla inatlaşıyor. Ha dur şuraya da yapayım, ha dur şurayı da çekip uzatayım derken allak bullak oluveriyor gözlerim. Vaktim varsa inadım inat diyip, defalarca başa sarıp, ben kazanıyorum! Yok, odamı olmadı? O gün ki makyajımda eyeliner ya da göz kalemi kullanmıyorum. Asla eyelineri ya da göz kalemini kulaklarıma kadar çekmiyorum.

Bugün kavgam kendimle, makyaj yapmasını hiç sevmediğim göz yapısından bahsedeceğim. Göz kapağı içine aşırı göçük, kaş altı yani göz kemiğinin de aşırı çıkıntılı olan göz yapısını anlatmak istiyorum. Kaş alımı da, makyajı da çok zor. Bu göz tipinin de makyaj hileleri, renk tonlamaları var elbet ama fazla uğraştırıcı ve işlem süreci epey sıkıcı. Kaş alımında ipi gözaltında tutmak ve yerleştirmek bile çok uğraştırıcı oluyor. Tıbbi müdahale olarak göz kapaklarına yağ dokusu enjekte edilerek dikişsiz bir operasyonun olduğunu duymuştum. Fakat çokta emin değilim. (BU KONU HAKKINDA İŞİNE GÜVENDİĞİM BİR DOKTORUMUZUN, PERŞEMBE GÜNÜNKÜ YAZIMDA BİLGİLERİNİ SİZE AKTARACAĞIM) İnsanı çok sert ve yaşlı gösteren bir bakış ifadesi var. Makyajda sert bir ton ya da yanlış kuyruk modeli dokunuşlarıyla kişi daha ifadesi bozuk hale gelebiliyor. Bu tür yüz tipine 2 ya da 3 kez rast geldim. Ve bir ifadeden çok kemik yapısı bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Ya da aşırı zayıflıktan oluşmuş bir doku/yağ kaybı da olabilir. Fazla emin değilim.

YÜZDE RENK FARKLILIĞI

Yüzümüzde, güneşe maruz kalma, sir ağda sonrası üst deri kaybı, yanlış lazer uygulamaları sonucu bölüm bölüm benekler, kararmalar ya da kahverengi lekelenmeler olabiliyor. Kışın biraz daha rahatız. Yüzümüzün ardında saklambaç oynuyorlar resmen. Maalesef hasarı derin olmuş kişiler, kışında kurtulamıyor bu leke ve renk farklılığından. Yaz geldi mi yanak üstü, çene ve bıyık kısımlarındaki lekeler selamını veriyor bize. Sıcaktan, hiç süremediğimiz fondöten ya da az sürmek zorunda kaldığımız pudra bile yardımcı olmuyor.

Kimi insan karardıkça düzelir düşüncesiyle, güneşin altına seriliyor. Bu o kadar yanlış bir adım ki!

-Profesyonel cilt bakımları

-Işın tedavileri

-Renk kırıcı, onarıcı detoxlar

-Markalaşmış kremler

 Ve daha bir sürü yolu var, tedbir almak ve renk pigmenti kaybolan cilde canlılık kazandırmak için. Fakat ben araştırdığım pratik bir yöntemle evde birkaç uygulama yapıyorum. Benim sansım, çok hasarlı lekelenmeler olmaması. Fakat bahsettiğim ve çoğu bayanın şikayetlendiği kadar bir farklılık olsaydı, inanın 5 dakika bile durmaz, uzman uzman gezerdim.

LEKELER İÇİN EVDE PRATİK ÇÖZÜM

-Yarım limon

-Aspirin

-Gliserin yağı

-Hint yağı

KULLANIŞ

-3/4 dövülmüş aspirini, yarıdan kestiğim limonun üzerine, kaşık yardımıyla eşit miktarda koyuyorum.

-Önceden temizlediğim ve gözenekleri açık olan cildime dairesel hareketlerle uyguluyorum.

-Birkaç dakikanın ardından yüzdeki hafif kızarıklık ve yanmayı alsın diye duruluyorum.

-Durulama sonrası 2/3 damla gliserin yağı ve3/4 damla Hint yağını karıştırıp, yüzüme uyguluyorum.

Yüz renginin açılmasına ve lekelenmelerin aza inmesine yardımcı oluyor. Eğer cildiniz hassassa ya da alerjik reaksiyona meyilli ise uygulamayınız. Ve bahsettiğim leke oranından daha ağır ya da yoğun ise mutlaka bir uzmana başvurunuz.

BU HAFTADAKİ HEDİYEMİZ

Bu haftada Pazartesi/Perşembe yazdığım köşe okurlarıma, kullanmaya bayıldığım cilt temizleme peelingi ve makyaj malzemesi hediyesi vereceğim. Gazete Alanya olarak siz güzel okurlarımızın, her daim yanındayız. Bakımlı günler…