p>TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy\'un TÜRSAB\'ın 5 tane şirketi olduğuna yönelik açıklamalarına cevap verdi. Bağlıkaya, TÜRSAB\'ın 7 şirkette yüzde 15 ve üzeri hisse sahibi olduğunu, 6 şirkette de Başaran Ulusoy\'un şirketin yönetiminde başkan veya müdürler kurulu başkanı olarak görev yaptığını belirtti. 
Firuz Bağlıkaya, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında TÜRSAB\'ın 11 tane şirketi bulunduğunu, Ulusoy\'un ise bu şirketlerin 8 tanesinde yönetim kurulu başkanı veya genel müdür, 3 tanesinde ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını belirtimişti. Bağlıkaya ayrıca, TÜRSAB\'a bağlı şirketlerin mali riskinin ise 185 milyon lira olduğunu iddia etmişti.
ULUSOY: SADECE 5 ŞİRKET VAR
Hürriyet\'ten Burak Coşan\'a konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise TÜRSAB’a ait 5 şirketin olduğunu, bunların dışında TÜRSAB’ın bazı iştirakleri de olduğunu ancak bu iştiraklerde TÜRSAB’ın payının binde 1’i geçmediğini dile getirmişti.
BAĞLIKAYA ŞİRKET İSİMLERİNİ AÇIKLADI
Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy\'un açıklamalarına cevaben, TÜRSAB Yeniden Platformu\'nun internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, \'\'TÜRSAB’ın yüzde 99,8’ine ortak olduğu

TÜRSAB SEYAHAT ACENTALARI HİZMETLERİ TİCARET LTD ŞTİ’nin adeta holding yapılanması içinde olduğu çok açıktır. TÜRSAB, bu şirket aracılığıyla 7 şirkette yüzde 15 ve üstünde ortaklık payına sahip olup, 6 şirkette Başaran Ulusoy şirketin yönetiminde başkan veya müdürler kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.\'\' ifadelerini kullandı.
Bağlıkaya tarafından açıklanan şirketler arasında Turins Sigorta Anonim Şirketi, Seyahat Kart Satış ve Pazrlama Hizmetleri Ticaret ve Anonim Şirketi, TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi, TÜRSAB Kültür Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi gibi şirketler bulunuyor. Hazırlanan tabloda, şirketlerin hisse oranlarına dair detaylı bilgiler de veriliyor. 
Bağlıkaya ayrıca, TÜRSAB\'ın 196 milyon lira borcu olduğunu da iddia etti.