p>Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, artık kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını devletin karşılayacağını belirterek, \"Kış aylarında vatandaşlarımız işten çıkarılmayacak, ölü sezonda işletmecilerin üzerindeki yükü kaldıracağız\" dedi. Toplantı ve açılışlara katılmak üzere Antalya\'ya gelen Bakan Çavuşoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, havalimanında kamu kurum müdürleri ve oda temsilcileri tarafından karşılandı. Ardından Manavgat ilçesine geçen Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesinin temel atma törenine katıldı. Çavuşoğlu, törene katılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile tokalaşarak, bir süre sohbet etti. Bu sırada Çavuşoğlu ile Baykal arasında esprili bir diyalog geçti. 

EĞİTİME YATIRIM
Daha sonra Baykal\'ın protokolde bir süre telefon ile görüşme yaptığı görüldü. Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, eğitim ve çocukların geleceği için elini taşın altına koyan, hayır yapan tüm vatandaşlara şükranlarını sunduğunu ifade etti.Antalyalılar olarak şanslı olduklarını belirten Çavuşoğlu, \"Eğitime ne kadar yatırım yapsak azdır. Çocukların geleceği için ne kadar bütçe ayırsak, okul yapsak azdır. İktidara geldiğimiz günden bu yana bütçeden en çok payı eğitime ayırıyoruz, tüm Türkiye\'yi yeni okullarla donatıyoruz\" diye konuştu.Türkiye\'nin her ilinde artık üniversite olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bazı illerde birden fazla üniversite olduğuna işaret etti. 

KAZAKİSTAN
Bilimin evrensel olduğuna değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: \"Uluslararası bilim alanında işbirliğimizi güçlendirmemiz lazım. Daha önce kurulan Türkiye Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkiye Kırgızistan Manas Üniversitesi, Türkiye Türkmenistan Üniversitesi, Türkiye\'de kurulan Alman Üniversitesi, Üsküp\'te kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi, şimdi Japonya ile kurmak üzere olduğumuz Teknoloji Üniversitesi. Çin\'de aldığımız kararlarda Çin ile kuracağımız Türkiye Çin Sağlık Bilimleri Üniversitesi, modern tıp ile alternatif tıbbın birleştirilmesi dünyada çok popüler. Bu üniversite ile bu anlamda önemli bir adım atmış olacağız.\"- \"Antalya eğitimde öncü\"Antalya\'nın eğitimde de her zaman öncü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, ilk defa bir ilçede fen lisesinin Alanya ve Manavgat\'ta kurulduğunu ifade etti. 

6 AYDA 3 ÜNİVERSİTE
Çavuşoğlu, Antalya\'da 5 üniversite olduğunu, son 6 ayda 3 üniversite kurduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: \"AKEV Üniversitesi biri. Deniz Baykal sağolsun çok sevdiğimiz büyüğümüz, kendisiyle birlikte takip ettik. YÖK üyeleriyle görüştük, kuruldu. İnşallah, eğitime başlayacak. Alanya\'da devlet üniversitesi kurduk. Bir de vakıf üniversitesi kurduk. Bu iki üniversiteyi güçlendirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz Manavgat\'ta da devlet üniversitesi kurmak. Yeterince fakülte ve yüksekokul olduğu zaman kuracağız.\"

G-20 ZİRVESİ
\"Azerbaycan-Türkiye-Türkmenistan üçlü mekanizmamız var\"Antalya\'nın turizmin yanı sıra artık diplomasinin de başkenti olduğunu ifade eden  Çavuşoğlu, G-20 Zirvesi\'ni Antalya\'da yapacaklarını, dünyanın en zengin 20 ülkesinin liderlerini kasımda Antalya\'ya getireceklerini belirtti.Çavuşoğlu, \"Türkiye bu 20 ülkeye başkanlık yapıyor. Türkiye\'ye bu yakışır, Antalya\'ya da böyle bir zirve yakışır\" dedi.Yarın Azerbaycan, Türkmenistan dışişleri bakanlarını Antalya\'da ağırlayacağını anlatan Çavuşoğlu, \"Azerbaycan-Türkiye-Türkmenistan üçlü mekanizmamız var. Bu bölgelerde istikrar için mekanizmaları işletiyoruz. Turizmi de ihmal etmeyeceğiz, desteğimiz devam edecek\" dedi.

KIŞ AYLARINDA
Turizmcilerin de hakkını Ankara\'da aradığını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: \"Sayın Başbakanımız açıkladı, artık kış aylarında turizm sektöründe çalışan kişilerin sigortasını işletmeciler ödemeyecek, devlet karşılayacak. Kış aylarında vatandaşlarımız işten çıkarılmayacak, ölü sezonda işletmecilerin üzerindeki yükü kaldıracağız. Sezona bu sene yavaş başladık. Turizm Bakanımızın teklifi ile uçak başı 6 bin dolar ödüyorduk. Sezon öyle bir seyretti ki bu desteği uzatmaya karar verdik. Temmuz, ağustos toparlandı eylül, ekim de iyi olacak, en az hasarla bu seneyi kapatacağız. Turizmde ilerlememiz, gelişmemiz devam edecek.\"