Türkiye’nin koronavirüs konusunda gösterceği başarının işin yarısı olduğunu belirten Mehmet Nuri Ersoy, işin diğer yarısının ise Türkiye’nin ziyaretçi tedarik ettiği ülkelerin göstereceği başarıya bağlı olduğunu belirtti. Ersoy, ‘’Aksi taktirde sadece iç pazar hareketlenir’’ dedi.

''2023 HEDEFLERİNDE SAPMA YOK, GEREKİRSE STRATEJİ DEĞİŞTİRİRİZ''

Türkiye turizmini bu seneyle sınamanın doğru olmayacağını söyleyen Ersoy, ‘’Bizim 2023 ve sonrası için çok ciddi hedeflerimiz ve planlarımız var. Bununla ilgili gerekirse yeni stratejiler oluşturcağız. Burada bir sıkıntı yok. Benim 2023 rakamlarıyla ilgili en ufak bir endişem yok. 2020’de kayıp olmuş olabilir. Eğer hızlıca toparlanırsa, 2021 hedeflerini tekrar yakalarız. 2022 ve 2023’te de çok yoğun tanıtım ve algı operasyonlarıyla istediğimiz hedeflere rahat bir şekilde ulaşırız. Hem tecrübemiz v hem de gerekli alt yapıyı biz yapmaya başladık. Turizm Geliştirme Ajansı 20 yıldır konuşulup yapılamayan bir organizasyondu. Mesela geçen sene hayata geçirdik ve bunun ekipleri kuruldu. Şu anda Türkiye olarak dünyada hiçbir ülkenin yapmadığı kadar yoğun tanıtım yapıyoruz. ’’ dedi.

''BU SENE SEZON YIL SONUNA UZAR''

Koronavirüs sonrası en hızlı düzelmenin Türkiye’de olacağını ileri süren Bakan Ersoy, ‘’Yolcu trafiğinde çok hızlı bir düzelme yaşayacağız. Öncelikle ilk olarak açıkladığımız rakamlara geleceğiz sonra da benim öngörüm sezonun bu sene de uzayacağı yönünde. Normalde sezonluk turizm ekim sonuna doğru biterken, bu sene bu yıl sonunu bulabilir.’’ ifadelerini kullandı.

''HERKES SAKİN OLSUN!''

Seyahat sektöründe dünya genelinde bir aksama olduğunu ablatan Ersoy, ‘’Bunun telafisi sırasında çok hızlı olacağız ve hızlı bir şekilde de çıkacağız. Herkes sakin olsun. Paniğe gerek yok. Çöze çöze gideceğiz. Yapılması gerekenleri d biliyoruz, adımları da adım adım atıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.