Menderes Türel, iftarını Büyükşehir Belediyesi'nin Serik'te kurduğu iftar sofrasında açtı. İftar öncesinde Serik'in ilk fotoğrafçılarından İsmail Korkmaz'ın evine konuk olan Başkan Türel, ardından iftar sofrasının kurulduğu alana kadar yürüyerek vatandaşları selamladı. İftar sofrasının bereketini Serikli vatandaşlarla paylaşan Başkan Türel, vatandaşlara seslendi.
Göreve geldiklerinde Serik arıtmasının kapasitesini doldurması nedeniyle denize pis su gittiğini belirten Türel, şunları aktardı:
“5 ayda 37 milyonluk bütçeyle o çalışmayı da tamamlayıp hizmete sunduk. Tabi şimdi Serik için yapacağımız yeni projelerin temelleri atıldı. Seçim taahhütlerimiz içerisinde ne vardı? Turizm çalışanına sigara parası öder gibi ucuz taksitlerle konut sahibi yapma sözümüz vardı. Şimdi toplam 2 bin 200 konut yapacağımız Kocayatak'taki konut inşaatlarımız TOKİ ile birlikte başladı. Ve ilk etap 583 konutun bugünlerde temelleri atıldı ve yükseliyor inşaatlar. Çok değil 5- 6 ay içerisinde turizm çalışanlarımıza kuralarını çekerek, bir sene içerisinde konutlarını teslim edeceğiz. Ve böylelikle Serik'te, Belek'te, Kadriye'de, Boğazkent'te çalışan turizm çalışanımız turizm tesislerinde bahçıvanlık yapan, valiz taşıyan, mutfakta bulaşık yıkayan kardeşlerimiz şimdi en ucuz taksitlerle ev sahibi oluyor."
SERİK KÜLTÜR MERKEZİ
Serik için, başka bir vizyon proje olan Serik Kültür Merkezi'nin ihalesini yaparak temelini atacaklarını söyleyen Türel, “Bugünlerde uygulama projelerini tamamlıyoruz. İhale sürecini de eylül ayında tamamladığımızda bu senenin sonuna doğru Serik Kültür Merkezi'nin de temelini atarız. Yaklaşık 30 milyon liranın üzerinde bütçeyle içerisinde birçok üniteyi barındıran bir kültür merkezini Serik'te inşallah sizlerin emrine sunacağız" dedi.
Başkan Türel, konuşmasının sonunda, şampiyon olarak 3. Lige yükselen Serikspor'u da kutlayarak, yeni şampiyonluklar istedi. Türel, iftarın ardından Serikli muhtarlarla biraraya gelerek, sorun, talep ve önerilerini dinledi.