p>Rusya\'nın Aeroflot\'tan sonraki en büyük hava yolu şirketi olan Transaero iflas etti. Rus hükümeti, borçlarını ödeyemeyen şirket hakkında resmen iflas süreci başlatılması kararını dün akşam ilan etti. Öte yandan, Transaero\'nun havalimanlarına olan borçları sebebiyle bazı dış hat uçuşlarında aksaklıklar yaşanmaya başladı.
Başbakan Medvedev Transaero\'nun durumuna dair, \"Başka çare kalmamıştı\" dedi. 85 milyar rubleyi bulan borçların ödenmemesi nedeniyle şirketin bu geceden itibaren tüm seferlerini durdurması bekleniyor. Transaero yolcularını Aeroflot taşıyacak.
Öte yandan, Transaero\'nun havaalanlarına olan borçları yüzünden dış jatlarda sorunlar yaşandı. Kommersant\'ın haberine göre, dün sabah Antalya\'dan Moskova, Omsk ve Yekaterinburg\'a sefer yapan üç Transaero uçağı, ödeme sorunları yüzünden rötarlı olarak uçabildi. 500\'e yakın yolcu mağdur oldu. 
Benzer sorunun Kıbrıs Larnaka ve Ukrayna Odessa\'dan yapılan seferlerde de yaşandığı bildirildi. 

Transaero\'nun çoğunluk hisselerinin Aeroflot\'a devredilerek \"birleştirilmesi\" planı, bu şirketin hissedarları tarafından kabul görmeyince iflas kaçınılmaz oldu.Şirketin zararının 300 milyar rubleyi bulduğu belirtiliyor. İflas sürecinin turizme de olumsuz etki yaratmasından korkuluyor.