Haber - Burak ÖZTUNÇ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya BTK’nın seçimli genel kurulu 16 Ekim tarihinde yapılacak. Gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi Turizmci Kerim Sarıkaya’da başkan adayı olduğunu açıkladı. Suat Çavuşoğlu’nun sahibi olduğu Caligo Otel’de gerçekleşen kokteylde bir basın açıklaması yapan Sarıkaya, adaylığını resmen açıkladı. Yaklaşık 100 davetlinin katıldığı kokteylde konuşan Sarıkaya, “Bugün benim için oldukça anlamlı bir gün. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğimizin Alanya yapılanması olan Alanya Bölge Temsil Kurulu’nun seçimleri 16 Ekim’de yapılacak. Bende gerekli gördüğüm lüzum üzerine seçimlerde tekrar aday olma gereksinimi hissettim.” diyerek sözlerine başladı.

Geçtiğimiz dönem yapılan seçimlerde de aday olduğunu ancak üç oy farkla seçimleri kaybettiğini hatırlatan Sarıkaya, “Ancak o zaman da ifade ettiğim gibi TÜRSAB’da birlik beraberliğe ihtiyaç var. Çıkar kavgaları uzun sürmeden kazanan yönetimin kendi içerisinde kopmasına neden oldu.  Ben 14 yıl yöneticilik yaptığım eski adıyla TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu’nda hiçbir yönetim kurulu üyemiz istifa etmedi. Çıkar çatışmaları yaşanmadı. Biz burada acenteci arkadaşlarımızın huzur içerisinde çalışmasını amaçlıyoruz. Ortak paydamız olan daha güzel turizm için çaba harcıyoruz. Biz atama ile geldiğimiz dönemde dahi atama ile demokrasi olacağını ifade ederek seçim için baskı yapmış ve tekrardan BTK başkanlarının seçimle gelmesini sağlamıştık. Çünkü demokrasinin adaletin olmadığı yerde huzurdan bahsedilemez.” diye konuştu.

Sarıkaya konuşmasının son bölümünde ise, “Burada hem lokal acentelerimiz hem de in coming acentelerimizin birliktelik içinde olması gerektiğimiz için bulunuyoruz. Çünkü her iki tür acentemiz de turizm için olmazsa olmaz konumda.  Buraya kadar gelerek bu güzel günde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize minnettarım. En büyük ricam ise hangi adaya oy vereceksin fark etmez ancak genel kurula mutlaka katılın. Ben tekrardan tüm katılımcılara teşekkür ediyor.” ifadeleirni kullandı.

Başkan Adayı Sarıkaya, daha sonra turizmcilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi ve tebrikleri kabul etti.