p>RUSYA ile Türkiye arasında yaşanan krizin ilk faturası çıktı. Rusya'ya yapılan ihracat Ocak'ta 313 milyon dolardan 110 milyon dolara geriledi. Rusya'ya ihracatta sert düşüş görüldü.
Rusya'ya yapılan ihracat uçak krizi sonrası yaptırımların etkisinin net şekilde görülebileceği ilk dönem olan Ocak 2016'da 110 milyon dolara geriledi. 2015 yılı Ocak ayında Rusya'ya ihracat 313.3 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesi sonrası bir Rus savaş uçağının 24 Kasım'da Suriye sınırında Türk F16'ları tarafından düşürülmesinin ardından Rusya Türkiye'ye yönelik bir dizi ekonomik yaptırım kararı alırken, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerdeki zayıflama belirginleşmeye başladı.
 Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) Rusya krizinin olası ekonomik sonuçlarına ilişkin yayınlanan raporda, "Mal ticareti, enerji, turizm, inşaat, konut, yabancı sermaye girişleri dışında; deri, tekstil, otomotiv, gıda vb. sektörlerle taşımacılık, seyahat endüstrileri, istihdam ve vergi gelirleri üzerinde de olumsuz etkileri dikkate alındığında Rusya krizinin kötü senaryoda GSYH ödemeler dengesi ve yabancı sermaye girişi üzerindeki toplam olumsuz etkisinin yıllık 11 milyar dolardan fazla oluşması beklenmektedir" denildi.